www.endelfoisonline.gr

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

H πρόταση του κ. Αθ. Χειμάρα για λήψη απόφασης σχετικά με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας


Ο κ. Αθ. Χειμάρας , στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα 27 Σεπτεμβρίου 2012 στη Λαμία , κατέθεσε την παρακάτω πρόταση για τη λήψη απόφασης σχετικά με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας :

« Έχοντας υπόψη :
Α) Ότι η απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας περί ανακλήσεως της άδειας λειτουργίας της ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΑΜΙΑΣ και θέσεώς της σε εκκαθάριση , αφορά άμεσα 12.500 συνεταίρους συμπολίτες μας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας εκ των οποίων οι περισσότεροι στην περιοχή του Νομού Φθιώτιδας, επιφέροντας σε αυτούς και στις οικογένειές τους μετά βεβαιότητας την απώλεια των συνεταιριστικών τους μερίδων και ενδεχομένως την επιβάρυνση τους με την καταβολή επιπροσθέτων ποσών μέσα από τη διαδικασία της εκκαθάρισης.
Β) Ότι η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΑΜΙΑΣ αποτελεί στην κυριολεξία μοχλό οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης για όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας που σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να χαθεί.
Γ) ότι η υλοποίηση και ολοκλήρωση της διαδικασίας της εκκαθάρισης της ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΑΜΙΑΣ θα επιφέρει συντριπτικά πλήγματα στην οικονομία του Νομού Φθιώτιδας και όχι μόνον καθώς και τον πλειστηριασμό ακίνητης περιουσίας χιλιάδων δανειοληπτών της.

ΠΡΟΤΕΙΝΩ

1.    Όπως ληφθεί απόφαση από το Περιφερειακό Συμβούλιο , σύμφωνα με την οποία θα αποφασίσουμε και θα ζητούμε από το Υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδας , να ληφθούν εκείνες οι αποφάσεις που είναι απαραίτητες, προκειμένου, μέσα από την λήψη μέτρων που να αντιστοιχούν στην αναδιοργάνωση της ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΑΜΙΑΣ βάσει των αρ. 63Δ, 63 Ε  ν. 3601/2007, τα οποία σύμφωνα με το αρ. 68 παρ. 1 στοιχ. στ. ν. 3601/2007 εφαρμόζονται και μετά τη θέση του πιστωτικού ιδρύματος σε ειδική εκκαθάριση, να επιτευχθεί η βιώσιμη συνέχιση της λειτουργίας της ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΛΑΜΙΑΣ.
2.    Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. Περγαντά να γίνει συνάντηση με τον Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας , αφού προηγηθεί συνεργασία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και τους Βουλευτές Φθιώτιδας και ιδιαίτερα με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα. »



                                                                                                  Από το Γραφείο Τύπου    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου