www.endelfoisonline.gr

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Πέρα από κάθε προσδοκία η επιτυχία στο Παζάρι Αυλωναρίου φέτος!


Η αναβάθμιση ικανοποίησε πλήρως εμπόρους και επισκέπτες.

Το παζάρι του Αυλωναρίου ήταν και φέτος το γεγονός του Οκτώβρη στη περιοχή. Εκατοντάδες έμποροι, από όλη την Ελλάδα, ήλθαν και εξέθεσαν τα εμπορεύματα τους, καταλαμβάνοντας όλους τους διαθέσιμους χώρους. Χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Εύβοια κατέκλυσαν τους χώρους του παζαριού, δημιουργώντας το αδιαχώρητο, ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο. Παρά τον βροχερό καιρό, η εμπορική κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη και συντέλεσε να είναι ευχαριστημένοι και οι έμποροι, που σε εποχή κρίση εισέπραξαν «ζεστό» χρήμα και οι επισκέπτες που βρήκαν πολλά εμπορεύματα σε προσιτές τιμές και χάρηκαν την κοινωνική συναναστροφή.

Φέτος, η διοργάνωση του παζαριού, όπως ομολογήθηκε από όλους, ήταν άρτια, καλλίτερη από κάθε άλλη χρονιά και συντέλεσε στην αύξηση του αριθμού των επισκεπτών και της εμπορικής κίνησης. Άριστη ρύθμιση της κυκλοφορίας, δωρεάν χώροι στάθμευσης, παρκαδόροι, υποδειγματική καθαριότητα, δωρεάν δημοτικές τουαλέτες για τους εμπόρους και τους επισκέπτες, έργα βελτίωσης στα γεφύρια στο κεντρικό δρόμο, μόνιμη ηλεκτροφώτιση του πλαϊνού δρόμου του Αγίου Δημητρίου, φωταγώγηση του Ναού, εγκατάσταση περιπτέρου του Δήμου με παλιές φωτογραφίες του παζαριού, διακίνηση τοπικών εκδόσεων και χαριστικό παζάρι, εμπλουτισμός με πολιτιστικές εκδηλώσεις και έκδοση καλαίσθητου έντυπου για την ιστορία του παζαριού δικαίωσαν την προσπάθεια της αναβάθμισης του θεσμού και ανέδειξαν την οργανωτική ικανότητα της δημοτικής αρχής.

Μία ικανότητα που επιβεβαιώθηκε και στο τέλος του παζαριού, όταν, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, με ευχάριστη έκπληξη διαπίστωσαν ότι μέσα σε μόλις δύο εικοσιτετράωρα από τη λήξη του Παζαριού, τα συνεργεία του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, παρά την βροχή, καθάρισαν στην εντέλεια ολόκληρο τον οικισμό των Χανίων, που ήταν το κέντρο της ζωής για δέκα ολόκληρες ημέρες. Και πάλι τίποτα δεν ήταν όπως τα προηγούμενα χρόνια, όταν το σκουπίδι έπνιγε για πολύ καιρό την περιοχή.

Η Δημοτική αρχή ευχαριστεί θερμά όσους συντέλεσαν στην επιτυχία της εμποροπανήγυρης, τους εργαζόμενους αλλά και τον κόσμο για την συμμετοχή του στο 1ο Χαριστικό παζάρι του Δήμου μας και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Η θετική ανταπόκριση επισκεπτών και εμπόρων ανεβάζει τον πήχη πιο ψηλά για του χρόνου όπου ήδη προγραμματίζεται το παζάρι να είναι στεγασμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου