www.endelfoisonline.gr

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Καθολική η συμμετοχή των Θηβαίων στις απεργιακές κινητοποιήσεις και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας


Με εντυπωσιακή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στις 19 Οκτωβρίου στην κεντρική πλατεία της Θήβας η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνδικαλιστικών και επιστημονικών φορέων της πόλης, ενώ στα πλαίσια των απεργιακών κινητοποιήσεων δεν λειτούργησε καμία υπηρεσία και δεν άνοιξε κανένα κατάστημα.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων παραβρέθηκε στη μεγάλη συγκέντρωση και στον χαιρετισμό του είπε χαρακτηριστικά :

«Δυστυχώς, διανύουμε σήμερα ίσως τις δυσκολότερες ώρες και ημέρες μετά τη μεταπολίτευση. Βιώνουμε καταστάσεις στην προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική μας καθημερινότητα τις οποίες ουδέποτε είχαμε φαντασθεί και τις οποίες ουδέποτε περιμέναμε να ζήσουμε σήμερα σε αυτήν την πατρίδα, σε αυτήν την χώρα, την κοιτίδα του πολιτισμού και της Δημοκρατίας.

Οι μισθοί και οι συντάξεις εξανεμίσθηκαν, το δικαίωμα στην εργασία καταρρέει, η ρευστότητα στην αγορά συνετρίβη από τη συνεχόμενη φορολογία και τις μειώσεις των εισοδημάτων, η κοινωνία γενικά αποσυντίθεται υπό το καθεστώς των νέων οικονομικών μέτρων.

Η δυσβάστακτη πραγματικότητα των μισθωτών και συνταξιούχων αλλά και των ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρηματιών οδηγεί στην απώλεια συνταγματικών δικαιωμάτων, όπως το δικαίωμα στην εργασία, στην υγεία και την κοινωνική ασφάλιση, στην παιδεία και στη φορολόγηση ανάλογα με τις δυνάμεις του καθενός.

Δεν είναι απλά μία πρόσκαιρη αφαίρεση, ή έστω μείωση των δικαιωμάτων αυτών, αλλά πρόκειται για μία μακροχρόνια δέσμευση, χωρίς ορατό ορίζοντα ανάκαμψης.

Αυτή η τακτική όμως είναι αδύνατο να συνεχισθεί. Πλέον η κοινωνία μας υποφέρει και αντιμετωπίζει άμεσα ζητήματα επιβίωσης. Αυτό το νόημα έχει και η σημερινή μας συγκέντρωσή.

Να στείλουμε δυνατά και αποφασιστικά το μήνυμα στην κεντρική εξουσία ότι δεν πάει άλλο, δεν έχουμε τίποτε άλλο για να μας πάρει και σίγουρα δεν έχουμε τίποτε άλλο να δώσουμε.

Και αν κάποιοι προσπαθούν, είτε να επιρρίψουν ευθύνες στο παρελθόν, είτε να μεταβιβάσουν την ευθύνη στους πολίτες, δυστυχώς διολισθαίνουν στον κατήφορο της πολιτικής και κοινωνικής απαξίωσής τους, με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον του Ελληνικού λαού.

Αντίθετα πρέπει, έστω και αυτή την έσχατη στιγμή, να κατανοήσουν ότι συμφέρον της χώρας δεν είναι το ξεζούμισμα των πολιτών της και ο τελικός κοινωνικός τους αφανισμός, αλλά η ενίσχυση της ρευστότητας και των εισοδημάτων της μεσαίας τάξης και των ασθενέστερων λαϊκών στρωμάτων.

Δεν είναι συμφέρον της χώρας να αποπληρώσει παράλογες αξιώσεις δανειστών, οι οποίες βασίζονται σε ληστρικό δανεισμό και υπέρογκη τοκοφορία. Συμφέρον της χώρας είναι η ισότητα και η ισονομία κάτω από το πρίσμα του Συντάγματος και του Διεθνούς Δικαίου, τα οποία παραπέμπουν στους ορισμούς της διαγραφής ενός χρέους που τελικά είναι απεχθές και η προσπάθεια αποπληρωμής του οποίου θα οδηγήσει στην κατάρρευση μίας ολόκληρης χώρας και των πολιτών της.

Οφείλει όλος ο πολιτικός κόσμος, ενωμένος έστω για μία φορά να δείξει και να αποδείξει, εντός και εκτός Ελλάδος, ότι βρίσκεται δίπλα στον απλό πολίτη και στην πατρίδα του.

Έχουμε τη θέληση και την αποφασιστικότητα να το απαιτήσουμε αυτό από τη νομοθετική και την εκτελεστική εξουσία. Και έχουν αντίστοιχη υποχρέωση να μας ακούσουν, εφόσον αυτό αποτελεί την καθολική εκδήλωση της λαϊκής κυριαρχίας.

Ας ακούσουν το λαό και ας βρεθούν κοντά του στις δύσκολες ώρες που περνά, αφήνοντας πίσω τους άψυχους και ψεύτικους αριθμούς που επικαλούνται και τα ψευτοδιλήμματα για το μέλλον της χώρας, διότι για να έχουμε μέλλον πρέπει πρώτα να έχουμε παρόν και αυτό καθημερινά αποδεικνύεται ότι έγινε αντικείμενο δανεισμού και ξεπουλήματος.

Το μήνυμα που στέλνουμε σήμερα από εδώ, ενωμένοι όλοι, εργαζόμενοι, μισθωτοί, συνταξιούχοι, επαγγελματίες, μαθητές και γονείς είναι ότι πρώτα θα ζήσουν οι πολίτες και μετά θα επιβιώσουν οι αριθμοί.

Δεν είμαστε νούμερα και στατιστικά μεγέθη, αλλά η ζωή και η πρόοδος, το παρελθόν, παρόν και μέλλον αυτής της χώρας, και δεν έχουμε σκοπό να το υποθηκεύσουμε σε κανέναν.

Με τις σκέψεις αυτές θα ήθελα να χαιρετίσω τη σημερινή μεγαλειώδη συγκέντρωση που οργανώθηκε από όλους τους φορείς της πόλης και να δηλώσω σε κάθε κατεύθυνση ότι στον αγώνα της επιβίωσης των Ελλήνων πολιτών είμαστε όλοι μαζί.

Καλούς αγώνες και καλή δύναμη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου