www.endelfoisonline.gr

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Η Αφροδίτη Παπαθανάση απαντά στη ΝΟΔΕ Φωκίδας σχετικά με τις δομές υγείας και πρόνοιας στην Φωκίδα…



ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ στην ΦΩΚΙΔΑ
Δεν θα ισχυριστώ ότι όλα είναι θαυμάσια και δεν χρειάζονται καθόλου παρεμβάσεις ή ειδικά μέτρα πολιτικής. Αντίθετα όμως με εσάς ξέρω τι γίνεται γιατί υπάρχει άμεση , καλή και συστηματική επικοινωνία , ακόμη και με διαφορετικές θέσεις και απόψεις , με τους εργαζόμενους και τους υπηρετούντες στο χώρο. Και καθημερινά προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε είτε τα σπουδαία – είτε τα διαδικαστικά ζητήματα.
1. ΚΕΣΑΜΕΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ. Με το νέο σχέδιο νόμου το εντάσσουμε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Θα μπορεί να έχει κάλυψη σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μέσω του Νοσοκομείου Άμφισσας , ενώ και οι προκηρύξεις των θέσεων θα γίνονται μέσω Ε.Σ.Υ. Θα μπορεί μέσω της Διοίκησης του Νοσοκομείου να συνάψει συμβάσεις με ασφαλιστικά ταμεία.
Αν η Ν.Δ. στη Φωκίδα διαφωνεί σε αυτό το μοντέλο λειτουργίας του , παρακαλούμε να το δηλώσει δημοσίως.
Το Κέντρο αν και πλήρως εξοπλισμένο από το 2006 δεν έχει ακόμη καταφέρει να λειτουργήσει γιατί :
1.1 ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του ΚΕΝΤΡΟΥ
1.2 ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ παρ’ όλο που ο τότε Υφυπουργός κ. Μπούγας θα μπορούσε να εγκρίνει προεκλογικά τον οργανισμό λειτουργίας του ΚΕΣΑΜΕΑ Άμφισσας, γιατι την ίδια περίοδο και συγκεκριμένα δύο (2) ημέρες πριν τις Εθνικές εκλογές με το υπ. αριθμ. Π.Δ. 167,168, 169 ΦΕΚ 204 Α΄02-10-2009 εγκρίθηκαν οι Οργανισμοί τριών αντίστοιχων ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ (Ρεθύμνης, Φθιώτιδας, και Καρδίτσας). Και αυτό το ξεπεράσαμε με την κατανομή θέσεων μέσω Υπουργικής Απόφασης τον Φεβρουάριο του 2011 ,
1.3 Την «χρυσή εποχή» των προσλήψεων 2004-2009 η Ν.Δ. στο νομό επέλεξε να πάρει μόνο αγροφύλακες και όχι να λύσει τα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΘΕΣΕΩΝ- ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΕΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και να στελεχώσει το Κέντρο με το απαραίτητο προσωπικό , το «ξεπέρασε» με προεκλογικές προσλήψεις stage.
2.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ & ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ.
Δεν αλλάζει τίποτε σε σχέση με τα βασικά χαρακτηριστικά τους. 24ωρη λειτουργία. Εξοπλίζονται μέσω συγκεκριμένων δράσεων του ΕΣΠΑ. Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και με κρίση έχουν προσληφθεί επτά γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων.
Υπάρχει σε εξέλιξη/αξιολόγηση η πρόσληψη Ιατρικού Προσωπικού των εξής ειδικοτήτων:
Οδοντιατρικής Επ. Β’ (αρ. προκήρυξης 8532/09-11-2009)
Καρδιολογίας Επ. Β΄( αρ. προκήρυξης 10693/30-122010)
Γενικής Ιατρικής Επιμ. Β΄Περιφερειακό Ιατρείο Γαλαξειδίου (αρ. προκήρυξης 10693/30-12-2010
Ορθοπεδικής Επ. Β΄( αρ. προκήρυξης 697/26-01-2011)
Παθολογίας Επ. Β΄( αρ. προκήρυξης 2358/16-03-2011)
Το Νοσοκομείο παραμένει ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ με τον δικό του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ & ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ. Η διοικητική διασύνδεση/συνένωση εξυπηρετεί την διαδικασία :
2.1. κοινών προμηθειών – άρα προμήθειες με χαμηλότερο κόστος (και αν διαφωνείτε σε αυτό να το πείτε δημόσια)
2.2. Λειτουργικής και Διοικητικής Διασύνδεσης των τριών Νοσοκομείων και κάλυψης των περιοχών ευθύνης τους σε πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη.
2.3. Την εφαρμογή ενιαίων πληροφοριακών συστημάτων ελέγχου των λειτουργικών δαπανών των Νοσοκομείων. Εφαρμογή καινοτόμων προγραμμάτων κοστολόγησης νοσηλίων.

ΜΟΝΑΔΕΣ & ΔΟΜΕΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
3.ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ.
Εμείς θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να παραμείνει το πρόγραμμα σε δράση και τα επόμενα χρόνια και προσπαθούμε , πάντα σε συνεχή συνεργασία με τους εργαζόμενους , να βοηθήσουμε συστηματικά τη δομή σε κάθε πρόβλημα που προκύπτει ή διαδικασία σε σχέση με την Περιφέρεια & το Υπουργείο. (Δεν θυμάμαι την δημόσια ευαισθησία σας όταν λίγους μόλις μήνες πριν χρειάστηκε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα να καταβάλλουν δικά τους χρήματα για την κάλυψη οφειλών για την έκδοση ενημερότητας – ρωτήσατε σχετικά Αντιδημάρχους της παράταξης σας;)
Γνωρίζουμε ότι το 2011 υπήρξε σημαντικό πρόβλημα , γιατί :
3.1. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. «ξέχασε» να διαπραγματευθεί το πρόγραμμα με την Κοινότητα στο ΕΣΠΑ.
3.2. Για να συνεχίσει να υφίσταται το πρόγραμμα μοναδική λύση ανάγκης ήταν να «συνδεθεί» το πρόγραμμα με την καταπολέμηση της ανεργίας
4. OKANA
Έχει ξεκινήσει πρόγραμμα που μεταφέρει τις μονάδες στα νοσοκομεία , ξεκινώντας από Αθήνα ,
Θεσσαλονίκη & Πειραιά και αυτό θα συνεχίσει σταδιακά να επεκτείνεται σε όλα τα νοσοκομεία
της χώρας . Αν έχετε αντίθετη άποψη με το σχέδιο αυτό , παρακαλούμε να το δηλώσετε δημοσίως.
5. ΜΟΝΑΔΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Την στηρίζουμε απόλυτα και συνεργαζόμαστε μαζί τους .
6.ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ .
Έχουμε ζητήσει από τον ΕΟΠΥΥ την επέκταση της σύμβασης του ΙΚΑ από 15 τροφίμους σε 25 , κάτι που σαφώς γνωρίζει και ο κ. Πάλλας , στέλεχος της παράταξης σας και Διευθυντής του Ιδρύματος. Χρειάζεται αλλαγή στο καταστατικό του ιδρύματος για την σύναψη σύμβασης με τον ΟΓΑ – και αυτό όμως είναι γνωστό εδώ και χρόνια στην Διοίκηση του Ιδρύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου