www.endelfoisonline.gr

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

O Χρ. Σταικούρας σχολιάζει την 4η Έκθεση Αξιολόγησης της Ελληνικής Οικονομίας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ)



Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την 4η Έκθεση Αξιολόγησης της Ελληνικής Οικονομίας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ):

«Η 4η Έκθεση Αξιολόγησης της Ελλάδας από το ΔΝΤ επιβεβαιώνει τις αστοχίες στις προβλέψεις και τις αποκλίσεις από τους στόχους για βασικά μεγέθη της Οικονομίας.
Αποτυπώνει τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής.
Συγκεκριμένα:
§ Η ύφεση εκτιμάται στο 3,9% για το 2011 (από 3% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη).
§ Η ανεργία εκτιμάται στο 15,8% για το 2011 (από 14,8% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη).
§ Το χρέος, λαμβάνοντας υπόψη και τα νέα, σκληρά περιοριστικά μέτρα και τις αποκρατικοποιήσεις του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου, εκτιμάται στο 166% του ΑΕΠ για το 2011 (από 153% του ΑΕΠ που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη χωρίς αυτά τα μέτρα).
§ Η δημοσιονομική προσαρμογή για να επιτευχθούν οι στόχοι ανέρχεται στο 11,6% του ΑΕΠ μέχρι το 2015 (από 7,9% του ΑΕΠ που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη).
§ Η χώρα εκτιμάται ότι θα βγει στις αγορές στα μέσα του 2014 (από το τέλος του 2011 που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη).
§ Τα spreads των δεκαετών ομολόγων αναμένεται να διαμορφωθούν στο επίπεδο των 675 μονάδων βάσης το 2014 (από 300 μονάδες βάσης που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη).

Οι παραπάνω αναθεωρήσεις των στόχων δικαιώνουν την κριτική της Νέας Δημοκρατίας.
Οφείλονται στη λανθασμένη «θεραπευτική αγωγή» για την αντιμετώπιση των υπαρκτών «νοσημάτων» της Οικονομίας, αλλά και σε εσφαλμένες επιλογές και πρακτικές της Κυβέρνησης.
Σήμερα, το ζητούμενο είναι να εντείνουμε τις προσπάθειες για δημοσιονομική εξυγίανση και ανάταξη της Οικονομίας, σταθεροί στους στόχους αλλά προσανατολισμένοι στην άμεση επανεκκίνηση της Οικονομίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου