www.endelfoisonline.gr

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ερώτηση Σταϊκούρα αναφορικά με αίτημα της Ένωσης Ελαιουργικών Συνεταιρισμών Στυλίδας



Ο Βουλευτής N. Φθιώτιδας της ΝΔ και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας-ΝΔ κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κατέθεσε στις 30.5.2011 Αναφορά προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και το Υπουργείο Οικονομικών, αναφορικά με αίτημα της Ένωσης Ελαιουργικών Συνεταιρισμών Στυλίδας. Συγκεκριμένα, αναφέρει τα κάτωθι:
«Σε συνέχεια της υπ΄ αριθ. Πρωτ. 5262/05.05.2011 Αναφοράς μου, μεταφέρω αίτημα της Ένωσης Ελαιουργικών Συνεταιρισμών Στυλίδας, αναφορικά με την εισφορά των ελαιοπαραγωγών υπέρ του ΕΛΓΑ, η οποία επισημαίνει ότι το Υπουργείο Οικονομικών διαφοροποιεί το εισόδημα ανά στρέμμα για τις βρώσιμες ελιές ανά νομό, ενώ αντίθετα ο ΕΛΓΑ έχει μια τιμή για όλη την επικράτεια. Αυτό σύμφωνα με τους ελαιοπαραγωγούς του νομού είναι άδικο, μιας και το εισόδημά τους, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, υπολείπεται αισθητά του μέσου όρου της επικράτειας.
Σύμφωνα με την Ένωση Ελαιουργικών Συνεταιρισμών Στυλίδας, σε αυτό το ζήτημα προστίθεται και η υποχρεωτική ασφάλιση στον ΕΛΓΑ, η οποία εξυπηρετεί καθαρά λόγους εισπρακτικούς και δεν φαίνεται ότι θα υπάρξει ανταπόδοση. Παράλληλα, επιβάλλεται η προαιρετική ασφάλιση των παραγωγών στον ΕΛΓΑ ή η επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου