www.endelfoisonline.gr

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Συνάντηση Κοτρωνιά - Μαντζανά για θέματα Πολιτικής Προστασίας



Με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Δημ. Μαντζάνα αρμόδιο για θέματα Πολιτικής Προστασίας, επισκέφθηκαν σήμερα Τρίτη 3 Μαΐου το πρωί, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν.Φθιώτιδας κ. Νικ. Λαθύρη. Κατά την διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας του Δήμου με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και ο Δήμαρχος Λαμιέων, ενημέρωσε τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών για τις άμεσες ενέργειες που θα υλοποιήσει ο Δήμος για την αντιπυρική περίοδο.



Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων τόνισε ότι:
1. Θα βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα τα μηχανήματα του Δήμου για να παρέμβουν σε περίπτωση ανάγκης όπου χρειαστεί.
2. Σε συνεργασία με όλους του προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου θα συσταθούν κατά τόπους εθελοντικές ομάδες Πυρασφάλειας.
3. Σε συνεργασία με το Δασαρχείο Λαμίας θα γίνει καθαρισμός στο Ισιαδάκι και στο Κάστρο Λαμίας, που ανήκουν στην αρμοδιότητα του Δασαρχείου.
4. Από τις Υπηρεσίες του Δήμου Λαμιέων θα γίνει καθαρισμός του λόφου Μιχαήλ & Γαβριήλ .
5. Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, Εθελοντικές ομάδες και το Δασαρχείο, θα γίνει καθαρισμός του πλατανοδάσους στην Τ.Κ. Μεξιατών .
6. Από τις Υπηρεσίες του Δήμου, θα γίνουν επεμβάσεις- επιχωμάτωση και όποιες άλλες ενέργειες κριθούν σκόπιμες σε ανεξέλεγκτους χώρους εναπόθεσης απορριμμάτων στα όρια του Δήμου μας.
7. Σε συνεργασία με την Δ.Ε.Υ.Α Λαμίας θα πραγματοποιηθεί έλεγχος στα πυροστόμια στο Δήμου μας καθώς και τακτικός έλεγχος των δεξαμενών νερού για την πυρασφάλεια που διαθέτει ο Δήμος μας, ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα.
Ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς, στο τέλος της συνάντησης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο συνεργασίας με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την αισιοδοξία του, ότι και το φετινό καλοκαίρι θα αντιμετωπιστούν επιτυχώς όλα τα περιστατικά πυρκαγιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου