www.endelfoisonline.gr

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ερώτηση προς το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού αναφορικά με την έναρξη λειτουργίας των ιαματικών πηγών



Ο Βουλευτής N. Φθιώτιδας της ΝΔ και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας-ΝΔ κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κατέθεσε στις 31.5.2011 Ερώτηση προς το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού, αναφορικά με την έναρξη λειτουργίας των ιαματικών πηγών στο Δήμο Λαμιέων του Ν. Φθιώτιδας. Ειδικότερα, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει στην Ερώτησή του, τα εξής:
«Σε συνέχεια της υπ’ αριθ. πρωτ. 14934/13.04.2011 Ερώτησής μου και της υπ’αριθμ. πρωτ. ΥΠ.ΠΟ.Τ./ΓΡ.ΥΠ./Κ.Ε./1198/06.05.2011 Απάντησης του αρμόδιου Υπουργείου, επανέρχομαι στο εν λόγω θέμα καθώς, αν και πλέον βρισκόμαστε στις αρχές Ιουνίου, είναι άγνωστο πότε θα ξεκινήσει η λουτρική περίοδος και δεν έχει καταστεί δυνατό να γίνει η προκήρυξη επιλογής προσωπικού στις Ιαματικές Πηγές που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Λαμιέων στο Ν. Φθιώτιδας.
Κάθε χρόνο η έναρξη της περιόδου λουτροθεραπείας στα Ιαματικά Λουτρά Υπάτης και Θερμοπυλών ορίζεται για την 1η Ιουνίου. Πέρυσι, είχε υπάρξει καθυστέρηση σχεδόν 2 μηνών στην έναρξη της λειτουργίας των Ιαματικών Λουτρών.
Ως γνωστόν, οι λουτροπηγές της Φθιώτιδας φημίζονται για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες και αποτελούν το βασικό παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης των περιοχών στις οποίες βρίσκονται. Η όποια καθυστέρηση ή δυσλειτουργία επιδρά αρνητικά στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και αποτελεί πλήγμα για την τοπική οικονομία.
Σε μια εποχή ιδιαίτερα κρίσιμη για τον τόπο λόγω της οικονομικής κρίσης θα έπρεπε να μην επαναλαμβάνονται δυσλειτουργίες και προβλήματα του παρελθόντος. Όμως, διάφορες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, στερούν από την περιοχή την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών δυνατοτήτων που διαθέτει.
Παρά τις προσπάθειες του Δήμου Λαμιέων προς την κατεύθυνση παραχώρησης των παραπάνω λουτροπηγών στην Αυτοδιοίκηση ώστε να ενταχθούν στα αναπτυξιακά προγράμματα του Δήμου, κάτι τέτοιο δεν επετεύχθη». Κατόπιν τούτων, ερωτά ο κ. Σταϊκούρας το Υπουργείο σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να διασφαλιστεί, έστω και καθυστερημένα, η έναρξη λειτουργίας των Ιαματικών Λουτρών Υπάτης και Θερμοπυλών και η αποφυγή παρόμοιων αντιαναπτυξιακών φαινομένων στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου