www.endelfoisonline.gr

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Αναφορά προς το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με αίτημα του Συλλόγου Φίλων Ιαματικών Πηγών & Λουτροπόλεων Ν. Φθιώτιδος



Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας της ΝΔ, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κατέθεσε Αναφορά προς το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με αίτημα του Συλλόγου Φίλων Ιαματικών Πηγών & Λουτροπόλεων Ν. Φθιώτιδος, αναφορικά με την επικείμενη κατάργηση των δελτίων ιαματικών λουτρών των ασφαλισμένων του ΙΚΑ.






Ειδικότερα, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει ότι:


«Οι λουτροπηγές της Φθιώτιδας φημίζονται για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες και χρησιμοποιούνται από χιλιάδες άτομα, κυρίως τρίτης ηλικίας. Ο ιαματισμός αποτελεί έκφραση πολιτισμού που συνεπάγεται πρόληψη και θεραπεία με τα αγαθά της φύσης. Τα ιαματικά λουτρά δεν αποτελούν μία ακριβή πολυτέλεια και η απόφαση διακοπής τους δεν δικαιολογείται με βάση οικονομικά κριτήρια. Άλλωστε πάντα είναι πιο συμφέρουσα οικονομικά, τόσο η πρόληψη από την θεραπεία, όσο και η θεραπεία με φυσικούς πόρους από ότι με ακριβά φάρμακα. Επιπλέον, οι λουτροπηγές αποτελούν το βασικό παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης των περιοχών στις οποίες βρίσκονται και η απόφαση αυτή του ΙΚΑ θα επιδράσει αρνητικά στην τουριστική ανάπτυξη των περιοχών και θα αποτελέσει πλήγμα για την τοπική οικονομία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου