www.endelfoisonline.gr

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Άρθρο του Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Δελφών κ. Λουκά Αναγνωστόπουλου


Ο τέως Δήμος Δελφών (σημερινή Δημοτική Ενότητα Δελφών) επειδή δεν είχε δημιουργήσει Ταμειακή Υπηρεσία, χρησιμοποιούσε υπηρεσίες υπαλλήλου της ΔΟΥ Αμφίσσης προκειμένου να ανταποκριθεί στην είσπραξη των ανταποδοτικών τελών (όπως είναι τέλη υδρεύσεως, αποχετεύσεως).

Δυστυχώς και ενώ έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες απο την δημιουργία του νέου Καλλικράτειου Δήμου Δελφών και αντί η νέα Δημοτική Αρχή να σχεδιάσει την αποτελεσματικότερη λειτουργία της εν λόγω υπηρεσίας, πόσο μάλλον σε δύσκολους οικονομικά καιρούς, οι δημότες της Δημοτικής Ενότητας δεν μπορούν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους μιάς και ο εισπράκτορας έχει πλέον εξαφανιστεί!

Απορίας άξιο είναι λοιπόν με ποιούς τρόπους θα εξευρεθούν λύσεις στα οξυμένα οικονομικά προβλήματα του Δήμου όταν ο ίδιος ο Δήμος Δελφών δεν μπορεί να εισπράξει ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, ενώ οι κάτοικοι απελπισμένα αναζητούν λύσεις προκειμένου να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Ο νέος Δήμαρχος κος Ν.Φουσέκης είχε υποσχεθεί ότι ο σημαντικότερος στόχος της νέας δημοτικής αρχής θα είναι η αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών του νέου Δήμου. Βεβαίως κανένας δεν μπορεί να διαφωνήσει.

Πως όμως θα οργανωθεί αποτελεσματικά ο Δήμος Δελφών όταν βρισκόμαστε προς τα τέλη Μαρτίου και ακόμη και σήμερα δεν έχουμε στα χέρια μας την Απογραφή των διαθέσιμων χρηματικών μέσων όπως ορίζει ο νόμος; (Μέχρι 28 Φεβρουαρίου όφειλαν να είχαν ολοκληρώσει την απογραφή, άρθρο 267/3852). Πώς θα οργανωθεί αποτελεσματικά ο Δήμος χωρίς να γνωρίζουν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι - Δημοτικοί Σύμβουλοι - το ύψος του ελλείμματος του νέου Δήμου; (Αντιδήμαρχοι γνωστοποιούν στοιχεία στον ημερήσιο τύπο, αλλά αδυνατούν να ενημερώσουν τους Συμβούλους!)

Πώς θα προχωρήσουμε χωρίς Προϋπολογισμό και Τεχνικό Πρόγραμμα, ενώ μέχρι 31 Μαρτίου θα πρέπει να ολοκληρωθούν; (Τα Τοπικά Συμβούλια δεν έχουν αποστείλλει τις εισηγήσεις τους αναφορικά με το Τεχνικό Πρόγραμμα προς την Οικονομική Επιτροπή, άρθρο 86/3852).

Τι απάντηση θα δώσουμε στους εργαζόμενους σχετικά με την καθυστέρηση των αποδοχών τους;

Όπως έχει επανειλλημμένα τονίσει ο επικεφαλής της παρατάξεως κος Απόστολος Καραχάλιος η ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου επ' αυτών των θεμάτων θα δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων. Δυστυχώς η νέα διοίκηση ακολουθεί παρελκυστική πολιτική, επικαλούμενη οργανωτικές αδυναμίες του σχεδίου Καλλικράτης, αλλά στην ουσία προσπαθεί να καλύψει τις δικές της αδυναμίες και την αναποτελεσματικότητα της στην άσκηση διοικήσεως.

Λουκάς Αναγνωστόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δελφών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου