www.endelfoisonline.gr

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Ολοκληρώθηκε η ανοικτή συνεδρίαση της Ετήσιας Συνέλευσης των μελών του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών


Tην Κυριακή 13 Mαρτίου 2011 πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο «Grecotel – Larissa Imperial» η ανοικτή συνεδρίαση της Ετήσιας Συνέλευσης των μελών του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ενώ το Σάββατο 12 Μαρτίου το πρωί στις εγκαταστάσεις του ΣΘΕΒ πραγματοποιήθηκε η κλειστή συνεδρίαση των μελών του ΣΘΕΒ .

Πρόεδρος της Ετήσιας Ανοικτής Συνέλευσης ήταν ο κ. Hλίας Βαλαβάνης, ο οποίος στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση και στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνά η Χώρα μας. Οι εργασίες της φετινής Συνέλευσης ξεκίνησαν με την ομιλία του Προέδρου του ΣΘΕΒ κ. Απόστολου Δοντά ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: “Σήμερα, απαιτείται η ανάγκη μιας συλλογικής αλλαγής. Όμως, η συλλογική μας αυτοκριτική πρέπει να είναι αμείλικτη, ώστε να διακρίνουμε και να κατανοήσουμε τα λάθη πολιτικής και σχεδιασμού που μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα. Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι το Κράτος της πελατείας και του παρασιτισμού χρεοκόπησε οριστικά, αφού δεν μπορεί πια να εγγυηθεί ούτε διορισμούς, ούτε ρουσφέτια, ούτε καν επιδοτούμενη ανάπτυξη. Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι η ευημερία με δανεικά και επιδοτήσεις τελείωσε οριστικά και αμετάκλητα. Η κοινωνία πρέπει να αποδεχτεί την αναγκαιότητα της αλλαγής. Η ανάπτυξη και η οικονομική πρόοδος θα έρθουν όταν συνειδητά διαμορφώσουμε ένα ολοκληρωμένο και διεθνώς αποδεκτό οικονομικό, επιχειρηματικό, νομικό και διοικητικό πλαίσιο που θα την προωθεί, θα τη στηρίζει και θα της αποδίδει την προτεραιότητα που οι συνθήκες επιβάλλουν. Η Κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να εκπέμψει ισχυρά και έμπρακτα μηνύματα ότι είναι ανοιχτή στις επενδύσεις και φιλική στην επιχειρηματικότητα.
Το Κράτος μπορεί να αποκομίσει πολύ περισσότερα έσοδα από τα κέρδη τωνεπιχειρήσεων από ότι με την αύξηση των φορολογικών συντελεστών. Τα έσοδα του Κράτους θα αυξάνονται όσο το περιβάλλον θα ευνοεί την ανάληψη περισσότερων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, την πραγματοποίηση μεγαλύτερων επενδύσεων και την επίτευξη ισχυρότερης κερδοφορίας. Όλα αυτά είναι επιλογές και μέτρα εθνικής βούλησης, ανεξάρτητα από τιςόποιες έξωθεν υποδείξεις. Και ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κατέληξε : “Πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα στην υλοποίησή τους γιατί αλλιώς κινδυνεύουμε να πληρώσουμε ακριβά το πακέτο στήριξης και να υποστούμε νέα δεινά”.
Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε o Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Γ. Πετράκος, ο οποίος παρουσίασε τους βασικούς άξονες της πολιτικής του Υπουργείου, τονίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα λήψης μέτρων «ταχείας απόδοσης για την αντιμετώπιση της κρίσης και τον επανασχεδιασμό του τρόπου που ασκείται η αναπτυξιακή πολιτική. Ο κ. Πετράκος τόνισε ακόμα ότι θα πρέπει να σχεδιάζεται για κάθε Περιφέρεια χωριστά η αναπτυξιακή προοπτική της με στόχο « την αύξηση του προϊόντος που παράγει και της απασχόλησης. «Επιδιώκουμε είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πετράκος με συντονισμένο τρόπο να ενεργοποιήσουμε πόρους 10 δις. ευρώ που προέρχονται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τον προϋπολογισμό.
Ομιλητής στην συνέχει ήταν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος τόνισε: «Οι δυνατότητες της Θεσσαλικής Περιφέρειας είναι τεράστιες. Όμως για να βγούμε από την πολύπλευρη κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία θα πρέπει να μοχθήσουμε όλοι ατομικά και συλλογικά. Θα πρέπει να ξαναποκτήσουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και να επανασχεδιάσουμε την αναπτυξιακή μας πορεία με βάση συγκεκριμένες αρχές και στόχους. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ήδη κινείται σε αυτή την κατεύθυνση και δεσμεύεται δημόσια για χρηστή διοίκηση, ολοκλήρωση έργων, διαφάνεια παντού και πάντα με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, προγραμματισμό και δημοκρατικό διάλογο, μαχητική και αποτελεσματική διεκδίκηση και σεβασμό στον πολίτη. Όσον αφορά στο Μνημόνιο ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι επιβάλλει αρνητικές συνέπειες στην αγορά και την κοινωνία, και πώς οφείλουν όλοι να στηρίξουν εκείνες τις προσπάθειες και πρωτοβουλίες που ανοίγουν νέους δρόμους και προοπτικές ανάπτυξης. Η Ετήσια συνέλευση του ΣΘΕΒ έκλεισε με ομιλία του πρώην Υπουργού και Διευθυντή του Ινστιτούτου Διπλωματίας του Αμερικανικού Κολλεγίου κ. Ανδρέα Ανδιανόπουλου ο οποίος τόνισε: “ Πρέπει να μειωθεί δραστικά η γραφειοκρατία, να λιγοστέψει αποφασιστικά το κράτος , να δοθούν κίνητρα στην ιδιωτική πρωτοβουλία για να αναπτυχθεί και να μειώσεις τις δραματικά δυσμενείς επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Οι εποχές του εύκολου δανεισμού και της κρατικοδίαιτης οικονομίας, τόνισε πέρασαν ανεπιστρεπτί για την χώρα μας. Πρέπει τόνισε ο κ. Ανδριανόπουλος να δουλέψουμε με φαντασία και ρεαλισμό και να βάλουμε τάξη στα του οίκου μας με την λελογισμένη βοήθεια από τα ευρωπαϊκά όργανα και τους συμμάχους μας. Πρέπει κατέληξε ο κ. Ανδριανόπουλος να αμφισβητηθεί σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο η νέα αντιμνημονιακή θρησκεία» που αναπτύσσεται τον τελευταίο καιρό στην πατρίδα μας. Ακολούθησε δεξίωση.
Xoρηγοί της εκδήλωσης ήταν Τράπεζα Πειραιώς, η Eurobank, η Specisoft AE, η Αlfa Wood AE, το ANIMUS, η ICAP Grroup, η Γαλακτοβιομηχανία ΟΛΥΜΠΟΣ, η Ιntercomm Foods AE, η ΚΑΣΙΔΗΣ ΑΕ, η ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΒΕΕΤ, η Shelman AE, η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλία, η ΤΣΙΝΑΣ AE, η ΤΖΑΦΕΤΤΑΣ ΑΕ, η Fortius Consultans, o Aγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός, η Europa security και το Dio.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου