www.endelfoisonline.gr

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

«Ζεστό χρήμα» για τα Σχολεία ζητά από την Α. Διαμαντοπούλου ο Γ. Κοτρωνιάς


Κονδύλια από το Υπουργείο Παιδείας για την πληρωμή των καθαριστριών των σχολείων όλων των βαθμίδων ζητά με επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας, ο Δήμαρχος Λαμίας κ. Γιώργος Κοτρωνιάς.
Σύμφωνα με το έγγραφό του, οι συμβάσεις των καθαριστριών ανανεώθηκαν αρχές Μαρτίου αλλά η χρηματοδότηση είναι δυστυχώς μηδενική για αρκετές σχολικές επιτροπές. Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της επιστολής Κοτρωνιά.

Προς :
Τον Πρόεδρο του ΔΣ του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας
του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Κοιν:
Πρόεδρο Εργατικού Κέντρου κ. Κόρκο
Διεύθυνση Α΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, Υπόψη κ. Σιούτα
Διεύθυνση Β΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, Υπόψη κ. Μιχελή

Κύριε Πρόεδρε,
Ενημερωθήκαμε από έγγραφο που εστάλη στις Διευθύνσεις Α΄ Βάθμιας και Β΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης , ότι αφ ενός οι συμβάσεις των συμβασιούχων έργου καθαριστριών παρελήφθησαν στις 2/3/2011, αφετέρου ότι προβλέπονται μηδενικά κονδύλια σε ορισμένες σχολικές επιτροπές στις οποίες από την αρχή του σχολικού έτους οι συγκεκριμένες καθαρίστριες εργάζονται ήδη. Ζητάμε τα αντίστοιχα κονδύλια τουλάχιστον μέχρι το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς. Για τη νέα σχολική χρονιά 2011-2012, θα γίνει από πλευράς μας νέα κατανομή με βάση τις σχολικές αίθουσες, ώστε να πετύχουμε την βέλτιστη απασχόληση και κατανομή με βάση τον αριθμό των θέσεων και τις ανάγκες. Δεδομένου ότι αναλάβαμε από την 1η του έτους την ευθύνη ως Δήμος και για την τρέχουσα σχολική χρονιά, είναι αδύνατον να παρέμβουμε τόσο οικονομικά όσο και διοικητικά στις υφιστάμενες εργασιακές σχέσεις.
Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Λαμιέων
Γεώργιος Κοτρωνιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου