www.endelfoisonline.gr

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Ανοικτή επιστολή του Νίκου Στουπή στο Περιφερειακό Συμβούλιο


ΠΡΟΣ
κ. ΚΛ. ΠΕΡΓΑΝΤΑ , Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
κ. Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
κ. ΑΘ. ΧΕΙΜΑΡΑ, Επικεφαλή μείζονος αντιπολίτευσης Περ. Συμβουλίου
κ. Γ. ΜΑΡΙΝΟ, Ν. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, Δ. ΣΠΑΝΟΥΔΗ, Επικεφαλής ελάσσονος αντιπολίτευσης Περ. Συμβουλίου
κ.κ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

«ΘΕΜΑ: Προτάσεις για θέματα Ημερήσιας διάταξης κατά την επερχόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου»
Αγαπητοί κύριοι,
Πρωταρχικά θεωρούμε πως έχει καθυστερήσει ήδη η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την στιγμή που οξυμένα προβλήματα πλήττουν την Περιφέρεια μας και τον λαό της, την στιγμή μάλιστα που σε άλλες Περιφέρειες έχουν πραγματοποιηθεί οι μηνιάτικες συνεδριάσεις.
Κατανοούμε το επείγον της ενασχόλησής σας με τα θέματα Διοικητικής Συγκρότησης, ωστόσο, φρονούμε πως το Συμβούλιο οφείλει να έχει μια αυτόνομη αποφασιστική λειτουργία σχεδιασμού και ελέγχου, πολύ περισσότερο οφείλει να προωθεί διαδικασίες συλλογικότητας σε κρίσιμες περιόδους αιχμής .
Δια της παρούσης θα θέλαμε να σας ενημερώνουμε για τις προτάσεις μας σε επείγοντα θέματα που θεωρούμε πως είναι ανάγκη, πέραν αυτών που ο Οδικός Χάρτης του ΥΠΕΣΑΗΔ προβλέπει, να αποτελέσουν θέματα Ημερήσιας Διάταξης στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου χωρίς η απαρίθμησή τους να συνιστά και ανάλογη ιεράρχηση.
α) Ενημέρωση γραπτή των Συμβούλων επί όλων των πράξεων του Περιφερειάρχη και της Οικονομικής Επιτροπής έως σήμερα και απόφαση για κατοχύρωση μόνιμης αντίστοιχης διαδικασίας στο μέλλον.
β) Οικονομική αφετηρία της Περιφέρειας. Διαθέσιμοι πόροι και ταμειακά υπόλοιπα. Παραλαμβανόμενα χρέη. Εκκρεμότητες.
γ) Μεγάλα έργα : ΠΑΘΕ– σιδηρόδρομος–Ε65. Εξελίξεις που βρισκόμαστε. Εμπλοκή της Περιφέρειας.
δ) Συζήτηση, απόφαση για ενέργειες και έκδοση ψηφίσματος σε σχέση με θέματα παραγωγικής αποδιάρθρωσης και ανεργίας στην Εύβοια (Σέλμαν-Ηλεκτρομηχανική Κύμης-ΑΗΣ Αλιβερίου– Τσιμεντάδικα Χαλκίδας και Αλιβερίου).
ε) Αγροτικά με αιχμές : Ανάδειξη προβολή προώθηση των αγροτικών προϊόντων ιδιαίτερα της Βοιωτίας σε σχέση με την δυσφήμιση που υφίστανται λόγω Ασωπού. Εκτίμηση της πραγματικής διάστασης του προβλήματος και λήψη μέτρων. Κλαδικές πολιτικές για βρώσιμη ελιά Φωκίδα και Φθιώτιδα. Παρεμβάσεις σε έργα υποδομής στην Κωπαίδα.
στ) Διόδια με αιχμές : Ανυπαρξία παράδρομων και διεκδίκηση τους–έκδοση γενικού ψηφίσματος στην βάση των θέσεων της Πανελλαδικής Επιτροπής–νομική συνδρομή και βοήθεια των αγωνιζόμενων συμπολιτών
ζ) Κατάσταση οδικού δικτύου σε επίπεδο Περιφέρειας. Ενημέρωση για επείγουσες παρεμβάσεις.
η) Περιβαλλοντικά θέματα με αιχμή Μεσσάπια–Ασωπός–Κόκκινη Λάσπη–Θίσβη–Λατομεία Σουβάλας – Μεταλλευτικές δραστηριότητες εν γένει – Οίτη – Ρύπανση Ευβοϊκού / Λάρκο. Ενημέρωση ενεργειών Περιφερειάρχη από συνάντηση με ΥΠΕΚΑ και σχεδιασμός ανάδειξης των υπόλοιπων θεμάτων.
θ) Έλεγχος υλοποίησης του υπάρχοντος Περιφερειακού Σχεδιασμού για τα απορρίμματα.
ι) Οργάνωση των διαδικασιών για την εκλογή Περιφερειακού συμπαραστάτη του Πολίτη.


ΝΙΚΟΣ ΣΤΟΥΠΗΣ,
Περιφερειακός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου