www.endelfoisonline.gr

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

«Πιλότος» της Διοικητής Μεταρρύθμισης η Στερεά Ελλάδα


Την πρόταση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Κλέαρχου Περγαντά να ξεκινήσει πιλοτικά το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007–2013» από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αποδέχθηκε η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.ΠΕ.) και έτσι η περιφέρειά μας θα γίνει «πιλότος» του έργου: «Αναμόρφωση του κράτους : προς ένα επιτελικό κράτος» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Πρόκειται για μια πολύ ξεχωριστής σημασίας απόφασης, γεγονός που αποδεικνύει από τη μια το στρατηγικό ρόλο των 5 Νομών της περιοχής μας στους κεντρικούς σχεδιασμούς του κράτους και από την άλλη του ξεχωριστού πολιτικού βάρους του Περιφερειάρχη κ. Κλέαρχου Περγαντά στα κέντρα λήψεως των αποφάσεων!
Αναλυτικότερα, το Υπουργείο Εσωτερικών θα υποστηρίξει την οργάνωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με την ολοκληρωμένη αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για τις λειτουργίες της. Παράλληλα προτείνεται η επέκταση και στις 13 Περιφέρειες του Έργου «Αναμόρφωση του κράτους : προς ένα επιτελικό κράτος» του Υπουργείου Εσωτερικών.
Συγκεκριμένα προτείνεται η υποστήριξη των Περιφερειών στην οργάνωση των Υπηρεσιών Προγραμματισμού, ενόψει και της μεταφοράς της διαχείρισης των Π.Ε.Π., με αξιοποίηση του Υποέργου 7 «Ενέργειες εφαρμογής της αναμόρφωσης του κράτους» και ειδικότερα των ενεργειών που αφορούν τον «Στρατηγικό και επιχειρησιακό σχεδιασμό», τον «Εξορθολογισμό της οικονομικής λειτουργίας», την οργάνωση της «Μονάδας Στρατηγικού Σχεδιασμού» και την «Ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου