www.endelfoisonline.gr

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Πρόταση για υπογραφή σχεδίου σύμβασης μεταξύ των Ομάδων Παραγωγών και των Μεταποιητών Βιομηχανικής Τομάτας


Σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννη Κουτσούκο για τη βιομηχανική τομάτα, πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΑΑΤ. Στη σύσκεψη παρευρέθησαν εκπρόσωποι της ΠΑΣΕΓΕΣ, της ΓΕΣΑΣΕ, της ΣΥΔΑΣΕ, των Ομάδων Παραγωγών από όλη τη χώρα , των μεταποιητικών επιχειρήσεων μελών της ΠΕΚ, των μεταποιητικών επιχειρήσεων μη μελών της ΠΕΚ και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Tο ΥΠΑΑΤ πήρε την πρωτοβουλία αυτή προκειμένου να συζητήσει με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς , για το μέλλον της καλλιέργειας και του τελικού προϊόντος υπό τις νέες συνθήκες.
Μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Γιάννης Κουτσούκος δήλωσε: «Μας δόθηκε σήμερα η ευκαιρία, να εκφράσουμε την βούληση όλων των ενδιαφερομένων μερών, για συνέχιση της καλλιέργειας της βιομηχανικής τομάτας και μετά την πλήρη αποδέσμευση των ενισχύσεων από την παραγωγή.
Εκφράσαμε ως Υπουργείο την κεντρική πολιτική μας στόχευση για επιστροφή του αγροτικού μας τομέα στην παραγωγή. Στην αλυσίδα διακίνησης των αγροδιατροφικών προϊόντων, οι φορείς της παραγωγής και της μεταποίησης αποτελούν δυο σημαντικούς κρίκους της. Είναι σημαντική η μεταξύ τους συνεννόηση και η καλή θέληση, για την οικονομική επιβίωση αμφοτέρων, αφού παραγωγή χωρίς μεταποίηση και το αντίστροφο δεν υφίσταται.
Συζητήσαμε όλα τα τρέχοντα προβλήματα και προτείναμε την υπογραφή σχεδίου σύμβασης μέσα από διάλογο μεταξύ των Ομάδων Παραγωγών και των Μεταποιητών Βιομηχανικής Τομάτας. Είναι θετικό το γεγονός ότι όλες οι πλευρές συμφώνησαν για την αναγκαιότητα να καταλήξουν σε συμβάσεις που θα λειτουργούν σε όφελος των δύο μερών.
Εν όψει της νομοθετικής πρωτοβουλίας του ΥΠΑΑΤ , για τις Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις, θα διαμορφώσουμε το θεσμικό πλαίσιο για το ρόλο των Συνεταιρισμών και των Ομάδων Παραγωγών στις νέες συνθήκες, για την συμβολαιακή Γεωργία και την Διεπαγγελματική Οργάνωση του κλάδου, ώστε με αποτελεσματικά εργαλεία οι παραγωγοί και οι οργανώσεις τους να υποστηρίξουν το προϊόν και να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου