www.endelfoisonline.gr

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Χρ. Σταϊκούρας: Η Κυβέρνηση βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα της πολιτικής


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Κυβέρνηση βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα της πολιτικής της (βαθιά ύφεση, υψηλός πληθωρισμός, διόγκωση της ανεργίας) και της λειτουργίας της (διαχειριστική ανεπάρκεια, προχειρότητα, παλινωδίες, αργά ανακλαστικά, εσωτερικές τριβές).
Αντιλαμβάνεται, με μεγάλη βέβαια χρονική καθυστέρηση, ότι με το υπάρχον Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα του δημοσίου χρέους και της δυναμικής του.
Και συνεχίζει να καταφεύγει σε διαδοχικά εκβιαστικά διλήμματα για να επιβάλλει, δήθεν, «μονοδρόμους».
Η Νέα Δημοκρατία, έγκαιρα και με συνέπεια, υποστηρίζει ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος του χρέους απαιτεί, εκτός από τη διαμόρφωση μιας συνολικής, πειστικής, λύσης σε Ευρωπαϊκό επίπεδο (μεταξύ άλλων με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και τη μείωση του επιτοκίου της δανειακής σύμβασης, με την έκδοση ευρωομολόγου), τη δημιουργία πλεονασματικών προϋπολογισμών, την υιοθέτηση αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και την ορθολογική διαχείριση και διαφανή αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου.
Πολιτικές επιλογές που, μέχρι σήμερα, απουσιάζουν από τον κυβερνητικό σχεδιασμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου