www.endelfoisonline.gr

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Επιστολή Κοτρωνιά για τα Ιαματικά Λουτρά της Φθιώτιδας

Τον έγκαιρο προγραμματισμό για την συντήρηση των λουτρικών εγκαταστάσεων στην Υπάτη, τις Θερμοπύλες και την Δαμάστα αλλά και τις απαραίτητες προσλήψεις για την λειτουργία των πηγών με την έναρξη της λουτρικής περιόδου ζητά με επιστολή του στα ΕΤΑ ο δήμαρχος Λαμίας Γιώργος Κοτρωνιάς.


Διαβάστε αναλιτικά την επιστολή:
ΠΡΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ 20
10582 ΑΘΗΝΑ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΝΙΚΙΤΙΑΔΗ
Κύριε Υπουργέ,
Όπως ίσως γνωρίζετε ο νέος «Καλλικρατικός» Δήμος Λαμιέων προέκυψε από την συνένωση των Δήμων Λαμιέων , Γοργοποτάμου, Υπάτης, Λειανοκλαδίου και Παύλιανης .
Στα διοικητικά όρια του νέου Δήμου, περιλαμβάνονται οι παρακάτω ιαματικές πηγές :
1) Η πηγή της Υπάτης
2) Η πηγή των Θερμοπυλών
3) Η πηγή της Δαμάστας «ψωρονέρια»
Μέχρι σήμερα και παρά τις προσπάθειές μας δεν παραχωρήθηκε καμιά από τις παραπάνω πηγές στην Αυτοδιοίκηση και αναμένουμε τον νέο νόμο για τα Ιαματικά, ώστε να τις εντάξουμε στα αναπτυξιακά προγράμματα του Δήμου μας.
Όμως εκτός από τα μεσομακροπρόθεσμα θέματα και στόχους, υπάρχον βραχυπρόθεσμα ζητήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπισθούν , για να μην καταρρεύσουν τελείως οι εγκαταστάσεις και να μην επαναληφθούν οι δυσλειτουργίες των παρελθόντων ετών.
Έτσι :
1) Πρέπει να γίνει έγκαιρος προγραμματισμός και αναθέσεις από τα ΕΤΑ , για την συντήρηση των εγκαταστάσεων εν όψει της προσεχούς λουτρικής περιόδου
2) Πρέπει να γίνει έγκαιρος προγραμματισμός και διαδικασία προσλήψεων του απαραίτητου εποχικού προσωπικού για την λειτουργία των λουτροπηγών, ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο των περασμένων ετών (καθυστέρηση έναρξης λειτουργίας λόγω έλλειψης προσωπικού)
Για το μέλλον των λουτροπηγών εν όψει της Διαβούλευσης για το νέο Νομοσχέδιο, παρακαλώ για κατά το δυνατόν συντομότερα συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων, η οποία πιστεύουμε ότι θα αποβεί χρήσιμη για την προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση του ιαματικού πλούτου της περιοχής μας.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου