www.endelfoisonline.gr

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Στα "κλειστά επαγγέλματα" αναφέρεται ο Χρήστος Σταϊκούρας


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το Σχέδιο Νόμου της κυβέρνησης για τα «κλειστά» επαγγέλματα δικαιώνει τη Νέα Δημοκρατία που είχε καταψηφίσει το Μνημόνιο, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι περικλείει ρυθμίσεις που δεν είναι προσαρμοσμένες στην ελληνική πραγματικότητα.
Αυτή, άλλωστε, η διαπίστωση επιβεβαιώνεται καθημερινά και μέσα από τις συνεχείς Αναθεωρήσεις του Μνημονίου.
Αρχικά, η κυβέρνηση, σύμφωνα με το Μνημόνιο (ΦΕΚ, σελ. 1367-1368), θα πρότεινε την άρση των περιορισμών στο «κλειστό» επάγγελμα του συμβολαιογράφου, «σχετικά με την ελάχιστη αμοιβή, τον περιορισμό στον αριθμό των συμβολαιογράφων, γεωγραφικούς περιορισμούς σχετικά με το που μπορούν οι συμβολαιογράφοι να δρουν και την ουσιαστική απαγόρευση διαφήμισης».
Στη συνέχεια, η κυβέρνηση, σύμφωνα με το Αναθεωρημένο «Μνημόνιο» (Δεκέμβριος 2010), θα πρότεινε την άρση των περιορισμών «για την μείωση των ελάχιστων αμοιβών και την αύξηση του αριθμού των συμβολαιογράφων».
Και σήμερα, η κυβέρνηση, μέσα από το υπό συζήτηση Σχέδιο Νόμου, προωθεί τη μείωση των ελαχίστων αμοιβών.
Και αυτό γιατί, σύμφωνα και με τη γνώμη του Προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας, κ. Βλαχάκη, «οι προγραμματικές δεσμεύσεις του «Μνημονίου» ήταν πέρα και έξω από την ηπειρωτική παράδοση δικαίου, ήταν κλασικά προσαρμοσμένες στο Αγγλοσαξονικό δίκαιο».
Αποδεικνύεται έτσι, με αφορμή και αυτή τη ρύθμιση, ότι οι συντάκτες του Μνημονίου δεν γνώριζαν την Ελληνική πραγματικότητα, ενώ πολλοί υποστηρικτές του, ακόμη και σήμερα, αγνοούν το περιεχόμενό του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου