www.endelfoisonline.gr

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Πως θα γίνονται οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών από σχολείο σε σχολείο στον ίδιο νομό


Διαμόρφωση κριτηρίων και μοριοδότηση των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών από σχολείο σε σχολείο στον ίδιο νομό

του Σπύρου Βαζούρα, Αιρετού στο
Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ) Ν. Βοιωτίας

Η ειδική επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών (ΟΛΜΕ – ΔΟΕ) ολοκλήρωσε τη συζήτηση για τη διαμόρφωση των κριτηρίων και τη μοριοδότηση των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών. Σε ότι αφορά, ειδικά, τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών από σχολείο σε σχολείο του ίδιου νομού, προτείνεται:
Να λαμβάνονται υπόψη από το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο (ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ) τα κριτήρια για τις μεταθέσεις εκτός από τις συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων όπου υπηρέτησαν οι εκπαιδευτικοί, δηλαδή: οικογενειακή κατάσταση, εντοπιότητα και συνυπηρέτηση συζύγων.
Επίσης, να συνεκτιμώνται, τα εξής:
α. Βαριές και δυσίατες ασθένειες:
i. των ίδιων των εκπαιδευτικών, των παιδιών ή των συζύγων τους (μονάδες 5 για ποσοστό 50-67% και μονάδες 10 για ποσοστό 67% και άνω).
ii. των γονέων τους που είναι δημότες από διετίας δήμου της περιοχής όπου ζητείται η απόσπαση, εφόσον αποδεδειγμένα έχουν την επιμέλειά τους (μονάδες 2 για ποσοστό αναπηρίας 50-67% και μονάδες 5 για ποσοστό 67% και άνω).
iii. αδελφών τους με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, εφόσον έχουν με δικαστική απόφαση την επιμέλειά τους (μονάδες 5).
β. Η συνυπηρέτηση με σύζυγο εκπαιδευτικό της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή μελών Δ.Ε.Π. Πανεπιστημίων ή Ε.Π. Τ.Ε.I. Τμημάτων ή Παραρτημάτων (μονάδες 6 επιπλέον).
γ. Η χηρεία, εφόσον υπάρχουν ανήλικα παιδιά (μονάδες 5).
δ. Οι εξαιρετικά σοβαροί οικογενειακοί λόγοι, όπως η διάζευξη ή διάσταση, η χηρεία ή η ανάγκη για εξωσωματική γονιμοποίηση (μονάδες 3).
ε. Οι σπουδές του εκπαιδευτικού (μεταπτυχιακές ή για απόκτηση άλλου τίτλου) σε σχολή που εδρεύει σε διαφορετική περιοχή από αυτήν όπου ανήκει οργανικά ο εκπαιδευτικός (μονάδες 2).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου