www.endelfoisonline.gr

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Εργατικό ατύχημα στην Χαλκίδα



Συντάχθηκε απο την Μαρία Τσατζαλή
Λίγο πριν τον θάνατο έφτασαν τρεις εργαζόμενοι του εργοστασίου ΣΕΛΜΑΝ στην Χαλκίδα. Την Παρασκευή το μεσημέρι προκλήθηκε αυτανάφλεξη στο σιλό που γίνεται το νοβοπάν. Το σύστημα ψεκασμού μπήκε σε λειτουργία ωστόσο κάποιες εστίες παρέμειναν και οι τρεις εργαζόμενοι μπήκαν στο σιλό για να σβήσουν τις φωτιές με μάνικες. Τους καταπλάκωσε όμως πριονίδι.

Οι δύο θάφτηκαν μέχρι το κεφάλι ο ένας που ήταν στο κέντρο κουκουλώθηκε μέχρι πάνω. Ευτυχώς κατάφερε να σηκώσει το χέρι του και να το βγάλει εκτός ώστε να τον εντοπίσουν οι συνάδελφοι που τον έβγαλαν λίγο πριν τον εγκαταλείψει το οξυγόνο του.
Ο συγκεκριμένος εργάτης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χαλκίδας με ειδική αγωγή ώστε οι πνεύμονες του να αποβάλλουν το πριονίδι.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Μιχάλης Ράπτης αποδίδει το ατύχημα στην εντατικοποίηση της εργασίας. Ενώ καταγγέλλει ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτο εδώ και δύο μήνες με αποτέλεσμα χθες να χαθούν 19 θέσεις εργασίας. Οι 12ψαποχώρησαν οικειοθελώς γιατί δεν αντέχουν άλλο και οι υπόλοιποι απολύθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος μείωσης του προσωπικού της επιχείρησης. Πηγή http://www.lamiastar.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου