www.endelfoisonline.gr

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Διευκρινίσεις από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας



Με αφορμή τα δημοσιεύματα για τα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας αισθάνεται την ανάγκη και την υποχρέωση, προς αποφυγή περαιτέρω συγχύσεων, να διευκρινίσει τα παρακάτω:

1. Με τον όρο “Ολοήμερα Σχολεία” των δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο νοούνται και είναι τα Τμήματα των “κλασικών ολοήμερων” Σχολείων και ΟΧΙ τα Ολοήμερα Σχολεία του Αναμορφωμένου Αναλυτικού και Ωρολογίου Προγράμματος, τα οποία άρχισαν να λειτουργούν ως πιλοτικά από τη φετινή Σχολική Χρονιά 2010-11.
2. Τα Ολοήμερα Σχολεία με Αναμορφωμένο Αναλυτικό και Ωρολόγιο Πρόγραμμα (800 σε όλη τη χώρα και 30 στα όρια της Περιφέρειάς μας) λειτουργούν κανονικά και προβλέπεται από την επόμενη Σχολική Χρονιά 2011-12 ο αριθμός τους να αυξηθεί.
3. Όσον αφορά στα Ολοήμερα Σχολεία, τα οποία φέρονται στον τύπο ως “καταργημένα”, διευκρινίζουμε ότι πρόκειται για Τμήματα Σχολείων σε αναστολή, αφού από την αρχή της Σχολικής Χρονιάς 2010-11 δεν παρουσιάστηκε ο απαιτούμενος από την κείμενη νομοθεσία αριθμός μαθητών για να λειτουργήσουν.


ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου