www.endelfoisonline.gr

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Υπομνήματα Ευ. Μπασιάκου - Αλ. Κοντού στην Προανακριτική


Με υπομνήματα κατέθεσαν την Παρασκευή στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Βατοπεδίου, οι δύο πρώην υπουργοί της ΝΔ, Αλέξανδρος Κοντός και Ευάγγελος Μπασιάκος.
Στο 26σελιδο υπόμνημα του, ο κ. Κοντός κάνει λόγο «για ανοίκεια επίθεση εις βάρος του, η οποία στερείται οιασδήποτε νόμιμης βάσης». Όπως υποστηρίζει, «μεθοδευμένα και ήδη επί μακρόν, επιχειρείται και δρομολογείται η διαμόρφωση στην κοινή γνώμη της πεποίθησης ότι ενέχομαι δήθεν στο χαρακτηριζόμενο, για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας και μόνο, ως σκάνδαλο της υπόθεσης της Ι. Μονής Βατοπεδίου».
Από την πλευρά του, ο κ. Μπασιάκος σε τρισέλιδο υπόμνημα του, μεταξύ άλλων, ισχυρίζεται ότι «παραποιούνται ή αποκρύπτονται συνειδητά κρίσιμα στοιχεία και πορίσματα με καιροσκοπικές στοχεύσεις και προειλημμένες αποφάσεις». Σύμφωνα με τον κ. Μπασιάκο, «πρυτανεύουν όχι νομικά κριτήρια αξιολόγησης ούτε καν πολιτικά, αλλά μόνο μικροκομματικά, μέσα στην γενικότερη απαράδεκτη προσπάθεια σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων». Πηγή http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου