www.endelfoisonline.gr

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Γιώργος Μαρίνος: «Τιμωρήστε αυτούς που ευθύνονται για τη μόλυνση»


Ανοιχτή επιστολή στους κατοίκους που εξακολουθούν να δηλητηριάζονται από τα βιομηχανικά απόβλητα, με την ανοχή των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και παρά τις παρεμβάσεις του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μέσα και έξω από τη Βουλή
Ο Γ. Μαρίνος.

«Το ΚΚΕ, οι δυνάμεις που αποτελούν και στηρίζουν το συνδυασμό της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στις Δημοτικές, Περιφερειακές εκλογές, από καιρό πριν με ευθύνη και αποφασιστικότητα οργάνωσαν σειρά κινητοποιήσεων κατά της αντιλαϊκής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, των βιομηχάνων και γενικότερα των μεγάλων συμφερόντων που ευθύνονται για την μετατροπή του Ασωπού ποταμού και άλλων περιοχών σε χώρους ρίψης επικίνδυνων αποβλήτων, τη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα και τα σοβαρά προβλήματα Υγείας που αντιμετωπίζουν οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες στην ΑττικοΒοιωτία και στην Εύβοια».
Αυτά τονίζει ο Γιώργος Μαρίνος, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σε ανοιχτή ενημερωτική επιστολή που απευθύνει στους κατοίκους της περιοχής.
Ο Γ. Μαρίνος επισημαίνει ότι «ο αγώνας αυτός συνδυάστηκε με παρεμβάσεις στη Βουλή από τους βουλευτές του ΚΚΕ", παραθέτοντας αναλυτικά τα κείμενα έξι Ερωτήσεων και Επίκαιρων Ερωτήσεων που κατέθεσαν οι βουλευτές του Κόμματος από το 2007.
«Οι απαντήσεις των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κρίνονται από το αποτέλεσμα, που δείχνει ότι το πρόβλημα διαιωνίζεται, τονίζει ο Γ. Μαρίνος. Οι βιομηχανίες συνεχίζουν να ρίχνουν απόβλητα, τα μεγαλοσυμφέροντα βιάζουν το περιβάλλον. Το νερό, ο υδροφόρος ορίζοντας μολύνονται ακόμα περισσότερο, η γη δηλητηριάζεται, η Υγεία και η ζωή των κατοίκων της Αττικοβοιωτίας και Εύβοιας κινδυνεύει. Η πανεπιστημιακή μελέτη που αναφέρει ότι στα Οινόφυτα αυξήθηκαν οι θάνατοι από καρκίνο κατά 90%, το 2009, αποδεικνύει πόσο επικίνδυνη είναι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και η στάση των δυνάμεων που τη στηρίζουν στην τοπική διοίκηση».
«Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ συνεχίζει πιο αποφασιστικά τον αγώνα και καλεί το λαό της Αττικοβοιωτίας και της Εύβοιας, το λαό της Στερεάς Ελλάδας να τιμωρήσει και με την ψήφο του τους υπεύθυνους αυτής της κατάστασης και να υπερψηφίσει τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στις εκλογές του Νοέμβρη για να συνεχιστεί ο αγώνας πιο δυνατά και αποτελεσματικά, να αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης και να ανοίξει ο δρόμος ανάπτυξης που θα επιλύσει το πρόβλημα της μόλυνσης του νερού και γενικότερα του περιβάλλοντος με βάση της λαϊκές ανάγκες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου