www.endelfoisonline.gr

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Στις υπηρεσίες της Λαμίας ο Κλέαρχος Περγαντάς









Tη Λαμία επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, Τρίτη 26 Οκτωβρίου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς όπου μαζί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Θωμά Στάικο και υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους, παρακολούθησαν την δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κκ. Νικόλαος.

Στη συνέχεια ο κ. Περγαντάς επισκέφθηκε Δημόσιες Υπηρεσίες καθώς επίσης Υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου. Πιο συγκεκριμένα επισκέφθηκε τον ΕΛΓΑ, όπου συζήτησε για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τα καιρικά φαινόμενα και ζήτησε την άμεση αντιμετώπισή τους, τη ΔΕΣΕ, την Πολεοδομία, την Αγροφυλακή τη Διεύθυνση Δασών, τη Διεύθυνση Υδάτων, τη Διεύθυνση Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης.
Ο κ. Περγαντάς συζήτησε με τους εργαζόμενους των υπηρεσιών θέματα σχετικά με την καθημερινότητα αλλά και θέματα σχετικά με το μέλλον της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και την ανάπτυξή της. Έμφαση δόθηκε στο γεγονός ότι πολλές υπηρεσίες αναδιαρθρώνονται και στο ευρύτερο πλαίσιο της διοικητικής μεταρρύθμισης άλλες θα υπαχθούν στην αιρετή Περιφέρεια και άλλες στους ισχυρούς δήμους που δημιουργούνται.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης τόνισε ότι θα πρέπει το προσωπικό ανάλογα με τις ικανότητες και τις δυνατότητές του να προσφέρει από κατάλληλες θέσεις στο πλαίσιο της μεγάλης διοικητικής αλλαγής. Επίσης ένα σημαντικό ζήτημα τέθηκε στον κ. Περγαντά κατά την επίσκεψή του στο Περιφερειακό Εκπαιδευτικό Κέντρο (ΠΕΚ) που αφορά στην επιμόρφωση των αδιόριστων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που αναπτύχθηκε, αναδείχθηκε η ανάγκη στελέχωσης του ΠΕΚ με εκπαιδευτές προκειμένου να αντιμετωπιστούν ικανοποιητικά οι ανάγκες, αφού η επιμόρφωση αποτελεί συστατικό στοιχείο της παρερχόμενης ποιοτικής εκπαίδευσης.
Ο κ. Περγαντάς αναφερόμενος στο πρόγραμμα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών επεσήμανε ότι είναι αξιόλογο αλλά έχει την ανάγκη στήριξης κάτι που ο ίδιος δεσμεύτηκε να κάνει.
Μετά τις επισκέψεις στις υπηρεσίες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς συναντήθηκε με πολίτες στο κέντρο της Λαμίας οι οποίοι αφενός ζήτησαν να ενημερωθούν για τον θεσμό και τη λειτουργία της αιρετής Περιφέρειας αφετέρου του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην μάχη των εκλογών, μεταφέροντας παράλληλα το κλίμα αισιοδοξίας που υπάρχει στη Φθιώτιδα για νίκη από την πρώτη Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου