www.endelfoisonline.gr

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ κ. ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΟΙΝΟΦΥΤΑ


Στα Οινόφυτα βρέθηκε χθες (20-10-2010) η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου όπου συμμετείχε στην ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης που πραγματοποίησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών κ. Αθηνά Λινού και οι συνεργάτες της .
Η κ. Διαμαντοπούλου στο χαιρετισμό της τόνισε μεταξύ άλλων: «Βρίσκομαι σήμερα εδώ κοντά σας προκειμένου να σηματοδοτήσουμε, για άλλη μια φορά, ότι η Πολιτεία δεν κωφεύει πια. Αντίθετα είμαστε εδώ για να ενημερωθούμε για τα αποτελέσματα της Επιδημιολογικής μελέτης, μιας πολύ σημαντικής προσπάθειας της καθηγήτριας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών κ. Αθηνάς Λινού και της ομάδας της. Μιας προσπάθειας που πρέπει να αποτελέσει την αρχή για τέτοιες θαρραλέες πρωτοβουλίες όπου υπάρχει ανάγκη στη χώρα. Ευτυχώς έχουν παρέλθει πια οι εποχές που τα προβλήματα κρύβονταν κάτω από το χαλί. Αυτό, βέβαια, δεν οφείλεται μόνο στην τόλμη της Κυβέρνησης αλλά κυρίως στις άοκνες προσπάθειες κάποιων θαρραλέων πολιτών που έφεραν το πρόβλημα στο προσκήνιο όταν κάποιοι το κρατούσαν επί χρόνια πίσω από κλειστές κουρτίνες.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι σε συνεχή συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος για να είμαστε, όσο το δυνατόν, πιο αποτελεσματικοί. Σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ έχουμε ήδη δρομολογήσει λύσεις για να αναβαθμιστεί και επεκταθεί το διυλιστήριο νερού Οινοφύτων-Σχηματαρίου με τροφοδοσία του από τον Μόρνο καθώς και η κατασκευή των απαιτούμενων έργων δικτύων ύδρευσης στον Ελαιώνα και στο Νεοχωράκι. Θεωρούμε τα περιβαλλοντικά προβλήματα ως πρώτη προτεραιότητα για τη Στερεά Ελλάδα. Ξέρουμε δε, ότι η λύση τους έπρεπε να έχει δοθεί χθες. Δυστυχώς τα μεγάλα προβλήματα προϋποθέτουν πολύπλοκες λύσεις. Αλλά αυτό που μπορώ να σας πω, κοιτώντας σας στα μάτια, είναι ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία.»
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν ακόμα τα νέα μέτρα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης από το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Αντώνη Δημόπουλο και τον Υποδιευθυντή Κλινικής Φροντίδας της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού κ. Φώτη Σερέτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου