www.endelfoisonline.gr

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Περιοδεία Χειμάρα στην Εύβοια (Χαλκίδα-Δροσιά)


Στην Ευβοϊκή πρωτεύουσα περιόδευσε ο Θανάσης Χειμάρας, υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, την Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010. Στη Χαλκίδα ο κ. Χειμάρας συναντήθηκε με φορείς και πολίτες, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Σταμάτης Γκάβαλης και τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους του Συνδυασμού «ΜΑΖΙ για τη Στερεά Ελλάδα της Ανάπτυξης» στην Εύβοια.
Στην οδό Αβάντων, τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της Χαλκίδας, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης επισκέφθηκε όλα τα καταστήματα, συζήτησε με τους επιχειρηματίες για τη γενική κρίση που αντιμετωπίζει το εμπόριο σήμερα αλλά και τα ειδικά προβλήματα των Χαλκιδαίων εμπόρων. Στην πορεία του αυτή συνάντησε και πολλούς πολίτες από τους οποίους είχε τη δυνατότητα να επιβεβαιώσει τα όσα γνωρίζει ήδη για τα προβλήματα της Εύβοιας, όπως – όμως - τα βιώνουν οι πολίτες, αυτή τη φορά.
Αφού ολοκλήρωσε την επίσκεψη στην αγορά της Χαλκίδας ο κ. Χειμάρας επισκέφθηκε το Δικηγορικό Σύλλογο Εύβοιας, όπου τον υποδέχθηκε το προεδρείο του Δ.Σ. με επικεφαλής τον πρόεδρό του κ. Λάμπρο Γκάνη. Στη διάρκεια της συνάντησης ετέθησαν στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας τα προβλήματα του κλάδου με κορυφαίο αίτημα αυτό της ίδρυσης Εφετείου στη Χαλκίδα. Ο κ. Χειμάρας αφού τους ανέλυσε τα σχέδιά του για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Εύβοια ειδικότερα, δήλωσε σύμφωνος στο αίτημά τους και δεσμεύθηκε να συμπαρασταθεί στον αγώνα για τη διεκδίκηση του.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε τη Δροσιά, συναντήθηκε στο Δημαρχείο του Δήμου Ανθηδώνος με το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Σανιδάς, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με πολλούς δημότες από τους οποίους άκουσε προβλήματα και σχόλια που αφορούν την περιοχή τους και την Εύβοια γενικότερα
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας επικεντρώθηκε σε ζητήματα επιχειρηματικότητας της Εύβοιας, σε επίσημη συνάντηση με το προεδρείο του Επιμελητηρίου Εύβοιας και το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας.
Στο Επιμελητήριο Εύβοιας τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος κ. Παναγιώτης Σίμωσης και το Δ.Σ. του Ε.Β.Ε. Ο κ. Σίμωσης, αφού τον καλωσόρισε, του έθεσε υπ’ όψιν του τα μεγάλα προβλήματα της Εύβοιας που, κατά την άποψη του ΕΒΕ, εμποδίζουν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, όπως η έλλειψη υποδομών, λιμένων, οδικού δικτύου, πρόσβασης στην Εύβοια, οι ανυπέρβλητες γραφειοκρατικές δυσκολίες που διέπουν τις διαδικασίες ίδρυσης, αδειοδότησης και λειτουργίας επιχειρήσεων και η έλλειψη χωροταξικού Σχεδιασμού και Κανονισμού Χρήσεων Γης.
Ανταπαντώντας του ο κ. Χειμάρας παραδέχθηκε ότι η Εύβοια είναι ο Νομός της Στερεάς Ελλάδας με τα μεγαλύτερα προβλήματα και δεσμεύθηκε να ρίξει ιδιαίτερο βάρος στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας αλλά και πρωτίστως στην κάλυψη του αναπτυξιακού ελλείμματος του Νομού. Τόνισε δε ότι τουλάχιστον για την πρώτη περίοδο, μέχρι να ξεκινήσει η υλοποίηση των μεγάλων έργων υποδομής, θα βρίσκεται πολύ μεγάλο μέρος του χρόνου του στην Εύβοια, προκειμένου να βοηθήσει με την παρουσία και την εμπειρία του σε αυτή την κατεύθυνση.
Το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου με επικεφαλής τον πρόεδρό του κ. Βασίλη Αρμόνη έθεσε προβλήματα ζωτικής σημασίας για την επιβίωση του κλάδου τους υπ’ όψιν του κ. Χειμάρα όπως η αναγκαιότητα ανάπτυξης του λιμένος Χαλκίδος, το απηρχαιωμένο οδικό Δίκτυο, το παρεμπόριο και ειδικά τοπικά ζητήματα, όπως της Λαϊκής αγοράς του Σαββάτου στη Χαλκίδα.
Ο κ. Χειμάρας άκουσε με προσοχή και απάντησε ότι θα χρειαστεί τη βοήθεια του Εμπορικού Συλλόγου και τη στενή συνεργασία του, στην προσπάθεια που ξεκινά για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ενώ τόνισε την απόφασή του να κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την κάλυψη του αναπτυξιακού ελλείμματος της Εύβοιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου