www.endelfoisonline.gr

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εγκαινίασε το «Ξενοδοχείο των Φτωχών»


Συντάχθηκε απο την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών

"Να αποτελέσει ένα καταφύγιο αγάπης, αναπαύσεως και φροντίδας των ανθρώπων που μας έχουν όλους ανάγκη" ευχήθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την τελετή εγκαινίων του "Ξενοδοχείου των Φτωχών", του πρώτου ιδιόκτητου ξενώνα του Ιδρύματος Αστέγων του Δήμου Αθηναίων.
Ο ξενώνας εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας από τον Μακαριώτατο, τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Ν. Κακλαμάνη και τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ελ. Σκιαδά.
Η "Εστία των Αθηνών", όπως είναι η επίσημη ονομασία του ξενώνα, διαθέτει 60 αυτόνομα δωμάτια με λουτρό και αυτόνομο εξοπλισμό και οι φιλοξενούμενοι θα υποστηρίζονται κοινωνικοψυχολογικά, ιατρικά και θα ψυχαγωγούνται.
Το οίκημα αποτελεί κληροδότημα της Αθηναίας αρχόντισσας Λένας Παντελίδου ανακατασκευάστηκε εκ θεμελίων με σκοπό να εξυπηρετήσει ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και ιδιαίτερα τους υπερήλικες αστέγους.

1 σχόλιο:

  1. Είναι καταπληκτικό αυτό που έγινε στην Αθήνα, γιατί την τελευταία φορά που κατέβηκα απελπίστηκα από τους άστεγους και άσιτους. Μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλες πόλεις το παράδειγμά της και να βοηθάνε τους συμπολίτες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή