www.endelfoisonline.gr

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Τετ α τετ Περγαντά – Παπανδρέου στους Δελφούς


Συναντήσεις και με άλλους κυβερνητικούς παράγοντες
είχε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ


Στην Συνάντηση Διαλόγου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τις εργασίες = της οποίας άνοιξε με την ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου – συμμετείχε την Κυριακή που μας πέρασε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, Ακαδημαϊκοί, Πρυτάνεις των ΑΕΙ, πρόεδροι των ΤΕΙ, εκπρόσωποι φορέων, ο υπουργός Έρευνας της Πορτογαλίας Χοσέ Μαριάνο Γκάκο και ο υπουργός Παιδείας της Κύπρου Ανδρέας Δημητρίου.


Μια ακόμη ιστορική συνάντηση έγινε στους Δελφούς το περασμένο Σαββατοκύριακο, αυτή τη φορά για ένα κομβικό ζήτημα όπως είναι η μετεξέλιξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας. Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες στους οποίους θα κινηθεί ο νέος νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση ενώ προανήγγειλε και νέο εξεταστικό σύστημα για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου παρουσίασε το νέο μοντέλο και τόνισε τις τομές που θα πραγματοποιηθούν στην εκπαίδευση.
Μεταξύ άλλων, συναντήσεις με κορυφαίους κυβερνητικούς παράγοντες είχε και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς, μεταξύ αυτών με τον Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, την Υπουργείο Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου, τις Υπουργούς κκ. Χριστοφιλοπούλου, Γεννηματά κ.α. αλλά και τον Πρόεδρο της ΓΕΣΕΒΕ κ. Ασημακόπουλο, κ.α.
Με αφορμή τις αλλαγές που αφορούν στη λειτουργία των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς επεσήμανε: πως «πρέπει να υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος πανεπιστημιακής κοινότητας και κοινωνικών φορέων έτσι ώστε ο νέος χάρτης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας να παράγει γνώση η οποία θα έχει σχέση με την κοινωνία και την αγορά εργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου