www.endelfoisonline.gr

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Στην τελική ευθεία για τις επιλογές των Αντιπεριφερειαρχών…


Σχεδόν 40 ημέρες μας χωρίζουν πλέον από τις Αυτόδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 και οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνουν σταδιακά τους… εκπροσώπους τους που θα ηγηθούν ως Αντιπεριφερειάρχες των πρώην Νομαρχιών που καταργούνται με στο Σχέδιο Καλλικράτης.
Ήδη έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα του κ. Θ. Μπουραντά, Νομάρχη της Εύβοιας, ως Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας με το ψηφοδέλτιο του κ. Κλέαρχου Περγαντά από το ΠΑΣΟΚ ενώ σχεδόν «κλεισμένα» είναι τα ονόματα της κας Γιώτα Γαζή (Μέλος του ΔΣ της ΕΝΑΕ) για τη θέση του Αντιπεριφειάρχη Φωκίδας και του κ. Θανάση Τσουρουπλή (υποψήφιου Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Φθιώτιδας) για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας, επίσης στο ψηφοδέλτιο του κ. Μπουραντά. Με τον κ. Περγαντά συνασπίστηκε και ο κ. Βασίλης Καραμπάς, Δήμαρχος Καρπενησίου ως Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας.
Όσον αφορά τη Βοιωτία, οι υποψηφιότητες των κκ. Λ. Καράντζαλη, Γ. Τσιγαρίδα και Γ. Μουλκιώτη εξακολουθούν να είναι πάνω στο τραπέζι και να συγκεντρώνουν ο καθένας τους διαφορετικά πλεονεκτήματα, ικανά να τους καθιερώσουν ως ικανούς για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας.
Στον αντίποδα, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Θανάσης Χειμάρας από την Ιτέα επέλεξε να παρουσιάσει τον Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας του Συνδυασμού του, τον κ. Κώστα Παπαθανασίου. Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο συνάντησης του κ. Χειμάρα με Αυτοδιοικητικούς και φορείς του Νομού Φωκίδας, στο Κυριακοπούλειο της Ιτέας.
Στις υπόλοιπες υποψηφιότητες, ανοικτή παραμένει ακόμη η θέση του Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας με τον Πρόεδρο του ΕΠΒ και Γενικό Γραμματέα της ΚΕΕΕ κ. Παναγιώτη Αγνιάδη να «φιγουράρει» πρώτος προς επιλογή, με δεύτερο εναλλακτικό σενάριο τον Νομαρχιακό Σύμβουλο Βοιωτίας κ. Λουκά Αγγελόπουλο.
Στην Εύβοια «παίζει» δυναμικά το όνομα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκιδέων κ. Στ. Γκάβαλη, ο παλαιός ΟΝΝΕΔίτης, δικηγόρος κ. Κ. Κουτσογιαννόπουλος φέρεται ως επιλογή Χειμάρα για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου