www.endelfoisonline.gr

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Με παραγωγικές συναντήσεις ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη Περγαντά στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας


Εφ` όλης της ύλης ενημέρωση από την Κατ. Διαμαντοπούλου στον Κλ. Περγαντά

Κατερίνα Διαμαντοπούλου,
Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας:

«Ο κος Περγαντάς είναι ένας επιτυχημένος και έμπειρος αυτοδιοικητικός, με τον οποίο έχουμε συζητήσει πολλές φορές για τα θέματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας»

Τη Λαμία επισκέφθηκε σήμερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς, ο οποίος συναντήθηκε διαδοχικά με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κκ Νικόλαο, τον πρόεδρο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Αλέξανδρο Διαμαντάρα και το Δ.Σ. Αμέσως μετά, εφ` όλης της ύλης ενημέρωση για τα ανοικτά ζητήματα και τις προκλήσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τα εν εξελίξει έργα αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονται στο νέο θεσμό της αιρετής περιφέρειας είχαν Διαμαντοπούλου - Περγαντάς.

Μετά το πέρας της συνάντησης Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κα Κατερίνα Διαμαντοπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Επισκέφθηκε σήμερα το γραφείο μου στην Περιφέρεια ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης κος Κλέαρχος Περγαντάς για να ενημερωθεί για όλα τα θέματα που αφορούν στην Περιφέρεια, τα προβλήματα και τις λύσεις που έχουν δρομολογηθεί, τα έργα που είναι σε εξέλιξη, καθώς και την απορρόφηση των δράσεων που υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μέσω του ΕΣΠΑ η οποία είναι υψηλότερη σε σχέση με τον Εθνικό Μέσο Όρο.
Ο κος Περγαντάς είναι ένας επιτυχημένος και έμπειρος αυτοδιοικητικός, με τον οποίο έχουμε συζητήσει πολλές φορές για τα θέματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και έχουμε λάβει και κάποιες δικές του προτάσεις που υλοποιούμε ενώ περιμένουμε να συζητήσουμε και άλλα θέματα που αφορούν όχι μόνο στην Βοιωτία αλλά όλη την Περιφέρεια».
Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον κκ Νικόλαο, συζητήθηκε ο ρόλος της εκκλησίας στην σημερινή συγκυρία, ένας ρόλος σύνθετος που έχει να προσφέρει πολλά στους πολίτες. Ο κ. Περγαντάς επικέντρωσε στην πολύ καλή συνεργασία με την εκκλησία την οποία καλλιέργησε και ως νομάρχης.
Επεσήμανε ακόμα ότι θεωρεί την εκκλησία βασικό κοινωνικό εταίρο στην προσπάθεια αντιμετώπισης πολλών κρίσιμων ζητημάτων που απασχολούν σήμερα. Στη συνέχεια στη σύσκεψη που είχε με τον πρόεδρο κ. Αλ. Διαμαντάρα και το Δ.Σ. του ΕΒΕ Φθιώτιδας μεταξύ άλλων αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά με την άμεση εξέλιξη του ΕΣΠΑ και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την περίπτωση νέας ΒΙΠΕ αλλά και την αναβάθμιση του λιμανιού της Στυλίδας. Ακολούθως στη συνάντηση που είχε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Κλέαρχος Περγαντάς με την ΓΓ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην Περιφέρεια όπως η εξέλιξη έργων και η ανάπτυξη δράσεων ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πλήρη εφαρμογή και αξιοποίηση του ΕΣΠΑ. «Το ΕΣΠΑ αποτελεί το πιο σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο για την ανάπτυξη δράσεων και την αναβάθμιση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Περγαντάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου