www.endelfoisonline.gr

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Το γιορτάσαμε μέχρι πρωίας!























































Πλούσιο φωτορεπορτάζ και ζωντανά στιγμιότυπα από τα «εγκαίνια» της Πλατείας Αθάμαντος στον Ορχομενό!

Ύστερα από αρκετά χρόνια «σιωπής», η πλατεία Αθάμαντος - με νέο «πρόσωπο» και με αφορμή την σημερινή εορτή του Αγίου Σόζωντος – απέκτησε και πάλι ζωή! Δεκάδες κάτοικοι του Δήμου Ορχομενού έσπευσαν στον πανηγυρικό εσπερινό της ιστορικής εκκλησιάς του 11ου αιώνα και ακολούθησαν την περιφορά της εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής της Σκριπούς.

Πανηγυρικό πέρα για πέρα ήταν το κλίμα χθες βράδυ στο «ιστορικό κέντρο» του Δήμου Ορχομενού όπου με λαμπρότητα γιορτάστηκε η εορτή του Αγίου Σώζοντος, με ουκ ολίγους συμβολισμούς!
1000 χρόνια για το βυζαντινό στολίδι της πλατείας Αθάμαντος, 15 χρόνια από την επανίδρυση της Δημοτικής Φιλαρμονικής αλλά και νέα εικόνα για την πλατεία της Σκριπούς ύστερα από την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασής της από την Δημοτική Αρχή.
Παρουσία του πρώτο πολίτη, του Δημάρχου Ορχομενού κ. Λουκά Υπερήφανου, του Προέδρου του ΔΣ και των Αντιδημάρχων, του Επικεφαλή της Μειοψηφίας κ. Κώστα Ξηρογιάννη και Δημοτικών Συμβούλων αλλά και αρκετών εν δυνάμει Συμβούλων, υποψηφίων για το Τοπικό και το Κεντρικό Ψηφοδέλτιο και των δύο Συνδυασμών αλλά και εκπροσώπων μας σε Νομαρχιακό επίπεδο, όπως των Αντινομαρχών Βοιωτίας κκ. Γιώργου Παπαργύρη και Γιάννη Τσιγαρίδα αλλά και των Νομαρχιακών Συμβούλων κκ. Γιώργου Ζιώγα και Φανής Παπαθωμά, με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Ορχομενού αμέσως μετά τον εσπερινό ακολούθησε η περιφορά της εικόνας για να καταλήξει και πάλι στην ανακαινισμένη πλατεία Αθάμαντος και στο χιλιόχρονο ναό του Αϊ Σώστη.
Ο εφημέριος π. Χαράλαμπος (όπως θα ακούσετε και στις σχετικές δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ) ευχαρίστησε όλους για τη συνεργασία τους, αναφέρθηκε στην έγκριση της χρηματοδότησης της αναστήλωσης του με 150.000 ευρώ από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Θα «σωθούν» εν τέλει ο ναός του Αγίου Σώζοντος (11ος αιώνας) αλλά και ο Άγιος Γεώργιος στο Ακραίφνιο ) και υπενθύμισε το μεγάλο γεγονός της 10ης Σεπτεμβρίου, που φέτος θα εορταστεί με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου κκ. Ιερωνύμου και την χειροτονία του σε διάκονο, του δεξιού ψάλτη της Ενορίας της Σκριπούς κ. Γιάννη Μπούτση (. Τέλος, έκανε ξεχωριστή αναφορά και στις δύο καμπάνες που προστέθηκαν στον περίβολο του ναού, συμβολικά κι` αυτές για την φετινή επέτειο των 1000 χρόνων του Αϊ Σώστη!
Στη συνέχεια το νεανικό χορευτικό της Πρωτοβουλίας Πολιτών απόλαυσε τον θαυμασμό των παρευρισκομένων που είχαν πλημμυρίσει την πλατεία σε χορούς από τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Κι` επειδή … πανηγύρι δίχως γλέντι δεν γίνεται, το νέο αστέρι του Δημοτικού μας Τραγουδιού, η Ορχομένια Γωγώ Τσαμπά, ο Άγγελος Ψαρράς, ο Σπύρος Τυχάλας και ο Παναγιώτης Μαμούρης και στο κλαρίνο ο μοναδικός ( δικός μας κι` αυτός) Γιώργος Καραϊσκος γλέντησαν τους θαμώνες μέχρι πρωίας…













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου