www.endelfoisonline.gr

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Περγαντάς για Περιφέρεια Στερεάς - Παπαγγελής για το Δήμο Λιβαδειάς


Την Κυριακή λήγουν και τυπικά οι υποψηφιότητες…

Ολοκληρώνεται και τυπικά την Κυριακή η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τα «χρίσματα» του ΠΑΣΟΚ εν όψει των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών. Πολλά και γνωστά ονόματα της αυτοδιοίκησης, ίσως και της κεντρικής πολιτικής σκηνής, ακούγονται πως κατέθεσαν ή θα καταθέσουν υποψηφιότητες. Ωστόσο, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις, είχαν και δύο ξεκάθαρες τοποθετήσεις, τόσο από την πλευρά του κ. Περγαντά όσο και από τον κ. Παπαγγελή. Ο Nομάρχης Βοιωτίας επιβεβαίωσε τις προθέσεις του να ηγηθεί του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ ως υποψήφιος περιφερειάρχης για την Στερεά Ελλάδα – πρόθεση που είναι γνωστή εδώ και μήνες – αποκαλύπτοντας στα τοπικά ΜΜΕ στο περιθώριο των εκδηλώσεων μνήμης του Διστόμου πως «έκανα αίτηση και εκτιμώ ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα».

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει – για πρώτη φορά επίσημα- την θέση του Δημάρχου Λιβαδειάς με το ΠΑΣΟΚ αποκάλυψε και ο νυν δήμαρχος Χαιρώνειας και πρόεδρος της ΤΕΔΚ Βοιωτίας κ. Νίκος Παπαγγελής λέγοντας πως «θα μπω στη διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ για διεκδίκηση της θέσης του υποψήφιου δημάρχου για το δήμο Λιβαδειάς». Πάντως, σύμφωνα με τον Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας Γιώργος Σιδέρης επίσημα τα ονόματα όλων όσων εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στις διαδικασίες θα γίνουν γνωστά τη Δευτέρα.


Συντονιστής του πιλοτικού προτύπου στη Βοιωτία ο Λουκάς Καράντζαλης…

Όπως έχουμε αναφέρει στην ανάρτησή Η Νομαρχία Βοιωτίας ως πιλοτικό πρότυπο για τη μετάβαση στους νέους αυτοδιοικητικούς θεσμούς των διευρυμένων Δήμων και των αιρετών Περιφερειών , η Νομαρχία Βοιωτίας επιλέχθηκε να αποτελέσει πιλοτικό πρότυπο εφαρμογής για όλη τη χώρα, με βάση την πολύ καλή της οργάνωση και την αποτελεσματικότητα στη λειτουργία της, από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ). Για το λόγο αυτό τέθηκε επικεφαλής το στέλεχος των ΟΤΑ, έμπειρος αυτοδιοικητικός και αποτελεσματικός ως Αντινομάρχης Βοιωτίας, ο κ. Λουκάς Καράντζαλης, ο οποίος ουσιαστικά έχει αναλάβει το δύσκολο της μετάβασης της Αυτοδιοίκησης στο θεσμικό πλαίσιο του Καλλικράτη. Στην παρούσα φάση επιχειρείται να συγκεντρωθούν οργανωτικά και οικονομικά στοιχεία της υφιστάμενης κατάστασης των υπηρεσιών της Νομαρχίας, αρμοδιότητες των οποίων μεταβιβάζονται στους νέους Δήμους. Οι αρμοδιότητες αυτές εντάσσονται στους παρακάτω λειτουργικούς τομείς, που σήμερα ασκούνται από τη Νομαρχία : Αγροτική Ανάπτυξη, Αλιεία, Κτηνιατρική, Περιβάλλον, Πολεοδομία, Μεταφορές & Επικοινωνίες, Εμπόριο, Κοινωνική Προστασία, Δημόσια Υγεία, Παιδεία – Πολιτισμός – Αθλητισμός, Πολιτικά Δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου