www.endelfoisonline.gr

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»


Το Δημοτικό Συμβούλιο Αταλάντης, σε έκτακτη συνεδρίαση του την Τρίτη 04 Μαΐου 2010, με θέμα τη διοικητική μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με το πρόγραμμα «Καλλικράτης», αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
Αποδέχεται την πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τα διοικητικά όρια του νέου διευρυμένου Δήμου που θα προκύψει από τη συνένωση των Δήμων Αταλάντης, Δαφνουσίων, Μαλεσίνας και Οπουντίων. Επιπρόσθετα ζητεί να επανεξεταστεί η δυνατότητα συμμετοχής του Δ.Δ. Ζελίου στο νέο Δήμο Αταλάντης. Επισημαίνει ότι το Δημοτικό Διαμέρισμα Ζελίου, του σημερινού Δήμου Ελάτειας, για να μετακινηθεί στην έδρα του νέου Δήμου Παρνασσού πρέπει να διέλθει μέσω του Δήμου Αταλάντης.
Αποδέχεται την πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για ονομασία του νέου Δήμου ως «Δήμου Αταλάντης». Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται ο γεωγραφικός προσδιορισμός του νέου Δήμου σε όλη την επικράτεια δεδομένου ότι η Αταλάντη είναι πανελλήνια γνωστή. Το τοπωνύμιο Αταλάντη υπάρχει στην περιοχή από την αρχαιότητα, αναφέρεται για το νησί της Αταλάντης από τον ιστορικό Θουκυδίδη, ενώ στους Βυζαντινούς χρόνους και την Τουρκοκρατία η ευρύτερη περιοχή προσδιορίζεται σε όλους τους γνωστούς χάρτες ως «Ταλαντίου» ή «Ταλάντι». Ομοίως «Ταλαντίου» ονομάζονταν και η Μητρόπολη έως και τα μέσα του 19ου αιώνα, οπότε και καταργήθηκε. Το Δημοτικό Συμβούλιο απορρίπτει την κατά πλειοψηφία πρόταση της ΤΕΔΚ Φθιώτιδας για την ονομασία «Δήμος Λοκρών» με το σκεπτικό ότι η Λοκρίδα καλύπτει μια πολύ μεγαλύτερη γεωγραφική περιοχή από αυτή που καλύπτουν οι σημερινοί Δήμοι Αταλάντης, Δαφνουσίων, Μαλεσίνας και Οπουντίων. Δεν πρέπει να αφαιρεθεί η δυνατότητα από τους κατοίκους της υπόλοιπης Λοκρίδας να αυτόπροσδιορίζονται ως Λοκροί, διότι με τον τρόπο αυτό περιορίζεται γεωγραφικά και σημειολογικά η Λοκρίδα. Επιπλέον, η ονομασία των Δήμων Δαφνουσίων και Οπουντίων δεν κρίνεται ως επιτυχές προηγούμενο.
Αποδέχεται την πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τον ορισμό της Αταλάντης ως έδρας του «Δήμου Αταλάντης» με το σκεπτικό ότι έχει το σύνολο των υπηρεσιών που απαιτούνται και είναι το μεγαλύτερο πληθυσμιακά και γεωγραφικά δημοτικό διαμέρισμα.

Αταλάντη, 4 Μαΐου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου