www.endelfoisonline.gr

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Τομή αξιοκρατίας κατά Ραγκούση - Kομματική επέλαση κατά τη Ν.Δ.


Ψηφίστηκε χθες από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο εν μέσω έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης που συνοδεύτηκε από την αποχώρηση της ΝΔ απ' τη συζήτηση.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας αμφισβήτησε την κυβερνητική θέση περί καθιέρωσης αντικειμενικών και αξιοκρατικών κριτηρίων στην εκλογή διευθυντικών στελεχών.
«Η κυβέρνηση εξαπολύει κομματική επίθεση για να ελέγξει τη δημόσια διοίκηση, παραβιάζοντας και γελοιοποιώντας το σύνταγμα» τόνισε και χαρακτήρισε το νομοσχέδιο απαράδεκτο, ψευδεπίγραφο και επικίνδυνο πριν δώσει το σύνθημα για την αποχώρηση των βουλευτών του κόμματός του από το υπόλοιπο της συζήτησης.
Τη στάση της ΝΔ στηλίτευσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, λέγοντας ότι «ο κ. Σαμαράς προσωπικά και η ΝΔ αναλαμβάνουν μεγάλη πολιτική ευθύνη με την αποχώρησή τους». Προηγουμένως, ο υπουργός επέκρινε το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη θέση τους επί του νομοσχεδίου το οποίο αποτελεί, όπως είπε, μια «βαθιά τομή για την ενίσχυση της αξιοκρατίας στη Δημόσια Διοίκηση».
Ο υπουργός χαρακτήρισε ιστορική την απόφαση της κυβέρνησης για την εφαρμογή κριτηρίων ΑΣΕΠ στην επιλογή των στελεχών του Δημοσίου σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «δεν έχει μείνει ανοικτό το παραμικρό παράθυρο στο νόμο».
Διπλό «ναι»
Την αρχή του νομοσχεδίου ψήφισε τελικά και ο ΛΑΟΣ καθώς έγιναν δεκτές δύο προτάσεις βελτίωσης των διατάξεων από τον υπουργό Εσωτερικών. Μαζί με το εν λόγω νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε (από την συμπολίτευση και τον ΛΑΟΣ) η επίμαχη τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα στον πρωθυπουργό να συγκροτεί επιτροπές και να αναθέτει μελέτες για θέματα κατεπείγουσας εθνικής σημασίας. Πηγή http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου