www.endelfoisonline.gr

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Όμιλος Μυτιληναίος: 140 εκατ. ευρώ για το 50,01% της Endesa Hellas


Αντί τιμήματος 140 εκατ. ευρώ ο όμιλος Μυτιληναίου απέκτησε το υπόλοιπο 50,01% της Endesa Hellas (σ.σ: κατείχε το 49,99%) σύμφωνα με χθεσινή ενημέρωση προς το χρηματιστήριο της διοίκησης του ομίλου.

Συγκεκριμένα ο όμιλος αναφέρει ότι μετά από συνομιλίες με την Endesa AE κατέληξαν σε συμφωνία για την εξαγορά του 50,01% του μετοχικού κεφαλαίου, που κατέχει η Endesa S.A στην κοινών συμφερόντων εταιρεία Εndesa Hellas ανώνυμη εταιρεία παραγωγής και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας.
Το συνολικό τίμημα για την εξαγορά του 50,01% της Endesa Hellas που θα καταβάλλει η Μυτιληναίος Α.Ε. ανέρχεται σε 140 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο θα καταβληθεί τμηματικά έως την 1η Ιουλίου 2012. Ταυτόχρονα, η Endesa S.A θα εξαγοράσει ένα αιολικό πάρκο και τρεις υδροηλεκτρικούς σταθμούς συνολικής εγκατεστημένης ισχύος περίπου 14 MW του χαρτοφυλακίου της Εndesa Hellas, έναντι του τιμήματος των 20 εκατ. ευρώ.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η Μυτιληναίος Α.Ε. θα καταστεί μοναδικός μέτοχος της Εndesa Hellas, αποκτώντας το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.
«Η παραπάνω εξέλιξη αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση της δημιουργίας του μεγαλύτερου ανεξάρτητου παραγωγού ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, με χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει 1,2 GW από θερμικές μονάδες σε λειτουργία έως το 2011, καθώς και πάνω από 800MW ΑΠΕ, είτε σε λειτουργία, είτε σε διάφορα στάδια ανάπτυξης.
Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές», καταλήγει η ανακοίνωση του ομίλου Μυτιληναίος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου